Γράφει η Σκεύη Σάββα Ευσταθίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν και το σπίτι μπορεί να γεμίσει ευχάριστες μυρωδιές όχι μόνο από τα γλυκά των Χριστουγέννων αλλά και από το μεθυστικό άρωμα των μπαχαρικών των εορτών που είναι η κανέλα,το γαρύφαλλο και ο αστεροειδής γλυκάνισος σε συνδυασμό με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς .
Η εκτέλεση απλή, οι εκδοχές πολλές:
- Παίρνουμε μερικά πορτοκάλια με όμορφη όψη και καρφώνουμε πάνω τους καρφάκια από γαρύφαλλο με τα οποία μπορούμε να δώσουμε και όμορφα σχήματα ή ακόμα και να γράψουμε κάτι που θέλουμε.
- Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο μας και να μας χαρίζουν μια ωραία μυρωδιά κάθε φορά που το ανοίγουμε, μπορούμε να τα κρεμάσουμε διπλά από μια πόρτα που περνάμε συχνά
- Τα πορτοκάλια και λεμόνια, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης μας σε μια όμορφη σύνθεση με ξηρούς καρπούς και αναμμένα κεριά με πρασινάδα για το Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι.
- Επίσης αδειάζοντας το εσωτερικό του φρούτου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ρεσό για κεριά .
- Με λίγη περισσότερη φαντασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα φρούτα(πορτοκάλια,λεμόνια,μήλα),ξηρούς καρπούς και μια πρασινάδα και να στολίσουμε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για την πόρτα μας.
- Με ένα δέσιμο τα αποξηραμένα φρούτα και τα ξυλάκια κανέλας μπορούν να γίνουν όμορφα διακοσμητικά για το δέντρο μας.
- Για το τέλος άφησα το καλύτερο…Mulled wine! Ένας τέλειος συνδυασμός κόκκινου ξηρού κρασιού με άρωμα Χριστουγέννων. Την συνταγή θα την βρείτε στην ιστοσελίδα μου.
Σκεύη Σάββα Ευσταθίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος CyDA DIET και ΣΕΕΤΤΔ
Τηλ: 24250997
Email: s.savva.diet@gmail.com
www.diet-cyprus.com