close
Βασιλόπιτα με σοκολατένια γέμιση και κραμπλ

Βασιλόπιτα με σοκολατένια γέμιση και κραμπλ

Προετοιμασία – 
Μαγείρεμα – 
Συνολικός χρόνος – 
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26-28 εκ.
new-year-27s-pie-4
Υλικά
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 360 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 250 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 140 γραμμ. φουντούκια τριμμένα στο μούλτι
  • 4 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το κραμπλ:

  • 60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα γάλακτος)
  • 90 γραμμ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

 

new-year-27s-pie-3

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν ψίχουλα. Το σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Για τη γέμιση, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Για το κέικ, λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  4. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
  5. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  6. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα και βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26-28 εκ.
  8. Αδειάζουμε στη φόρμα το 1/3 της ζύμης και από πάνω πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Ρίχνουμε κατόπιν ακόμα 1/3 από τη ζύμη και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη γέμιση. Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια με το κραμπλ.
  9. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα και 10′ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά του. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά προτού το ξεφορμάρουμε.

Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd

 

error: Content is protected !!