Προετοιμασία -15 λεπτά
Συνολικός χρόνος – 15 λεπτά
Μερίδες: 1 τετράγωνο σκεύος με διαστάσεις 20×20 εκ.
Υλικά
- 170 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
- 2 γεμάτες κουταλιές nutella
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 325 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 80 γραμμ. cranberries αποξηραμένα
- 80 γραμμ. αμύγδαλα ψημένα (ολόκληρα ή χοντροκοπανισμένα)
Εκτέλεση
- Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα cranberries και τα αμύγδαλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς για 6-8′, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα cranberries και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο. Το χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του μίγματος.
- Αφήνουμε το fudge να κρυώσει εντελώς (ιδανικά το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ) και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.
Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes
Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.