close
Σήμερα ήμουν η μαμά που κρύφτηκε στο μπάνιο για να κλάψει…

Σήμερα ήμουν η μαμά που κρύφτηκε στο μπάνιο για να κλάψει…

26 August 2023

Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πολύ μόνες μας… Η μητρότητα πραγματικά μπορεί να γίνει πολύ σκληρή και να μας λυγίσει.

Σε αυτόν τον «αγώνα» ωστόσο δεν είμαστε μόνες, υπάρχουν άλλες τόσες μαμάδες που βιώνουν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.

«Στη μαμά που κρύβεται στο μπάνιο σε μια προσπάθεια να μείνει για λίγο μόνη της, με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της, γιατί έχει τελειώσει πλέον η ενέργειά της, θέλω να της πω πως σήμερα ήμουν σαν εκείνη. Έχω υπάρξει στο παρελθόν σαν εκείνη και θα είμαι και στο μέλλον.

Στη μαμά που νιώθει ανασφάλεια για το τι κάνει, που αναρωτιέται πότε θα τελειώσει αυτή η “φάση”, που αναρωτιέται γιατί το μωρό της ουρλιάζει ασταμάτητα όταν όλα τ’ άλλα τα μωρά μοιάζουν με αγγελούδια, θέλω να πω ότι νιώθω και εγώ έτσι πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Στη μαμά που θα έκανε τα πάντα για να κοιμηθεί συνεχόμενα ένα ολόκληρο βράδυ, ήμουν κάποτε εσύ, είμαι ακόμα εσύ τα περισσότερα βράδια, αλλά σου υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Και να θυμάσαι ότι όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά δεν κάνεις τίποτα λάθος, θα δεις.

Στη μαμά που δεν την βοηθάει κανείς και σιγά σιγά καταρρέει γιατί είναι εξαντλημένη, ξέρω τον πόνο σου, ξέρω πόσο σκληρά προσπαθείς και έχω νιώσει αυτό που νιώθεις. Να θυμάσαι ότι δεν αποτυγχάνεις επειδή είσαι εξαντλημένη, κάνεις ό,τι μπορείς.

Στη μαμά που νιώθει αγχωμένη επειδή δεν κάνει αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά περνάει τα βράδια αγχωμένη επειδή δεν περνάει αρκετό χρόνο με τα παιδιά της, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ακριβώς επειδή ανησυχείς σημαίνει ότι είσαι σπουδαία μαμά.

Στη μαμά που νιώθει μόνη της σε όλα αυτά, ακόμα και όταν περιβάλλεται από ανθρώπους 24/7 – να θυμάσαι, δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Είσαι καταπληκτική μητέρα.

Η μητρότητα αλλάζει τις ζωές μας. Είναι τρομακτική, μοναχική και μας ρουφά την ενέργεια. Αλλά όταν περάσει το δύσκολο κομμάτι και κοιτάξουμε πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη φάση της ζωής μας.

Επειδή όμως ζούμε στο τώρα, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά ακόμη και στις χειρότερες μέρες.

Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι σας αγαπούν πολύ και ότι κανείς δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από σένα.

Και κάτι τελευταίο… Κάπου αλλού μια άλλη μητέρα είναι ξύπνια, νιώθει τα ίδια πράγματα με εσάς, αναρωτιέται αν είναι αρκετή κι αν το κάνει σωστά… Δεν είσαι μόνη. Ποτέ δεν θα είσαι.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Celina (@saracelinaa)

Μετάφραση: mama365.gr

error: Content is protected !!