close
Δραστηριότητες για βρέφη 0-3 μηνών

Δραστηριότητες για βρέφη 0-3 μηνών

Τι σε έφερε εδώ ; Μήπως γέννησες τώρα ή είσαι εγκυούλα; Ή ακόμα θέλεις να βοηθήσεις μία μανούλα που μόλις γέννησε ! Όπως και να έχει σήμερα θα μιλήσουμε για δραστηριότητες από 0-3 μηνών για βρέφη ! Είσαι έτοιμη ; Παρακάτω θα βρεις τις δραστηριότητες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ;

Χρειάζεται και ερώτημα ; Η καλύτερη ενασχόληση αναμφισβήτητα είσαι ΕΣΥ! Το μωράκι σου έχει ανάγκη όσο τίποτα την αγκαλιά σου , τη μυρωδιά σου , το χάδι σου , τα φιλιά σου ! Ωστόσο , παρακάτω θα δούμε μερικές ενασχολήσεις επιπλέον που μπορούμε να κάνουμε με το βρεφάκι μας για να ενισχύσουμε τόσο τις αισθήσεις του , όσο και την κινητική και εγκεφαλική του ανάπτυξη ! Θα προσπαθήσουμε δηλαδή να ενδυναμώσουμε με απλές δραστηριότητες τον εγκέφαλο του μωρού μας, ενισχύοντας το τόσο εγκεφαλικά, όσο και κινητικά .

1) ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Θα βρείτε πολλών ειδών παραμύθια για τη βρεφική ηλικία τα οποία είναι πολύ μαλακά , κάποια μπαίνουν και στο μπανάκι τους και είναι μαλακά και αδιάβροχα . Επίσης , θα βρείτε πολλά με διάφορες υφές στο εσωτερικό τους . Φυσικά , τα περισσότερα από αυτά τα παραμύθια απευθύνονται από 0 – 12 μηνών . Κάθε ένα από αυτά αναγράφονται στο πίσω μέρος του κάθε παραμυθιού/βιβλίου ανά ηλικία, όπου και θα βρείτε. Διαβάστε του κοντά πρόσωπο με πρόσωπο και προσπαθήστε να μιλάτε με έμφαση αλλάζοντας τη φωνή σας . Θα δείτε πόσες πολλές αντιδράσεις θα κάνει το μωράκι σας κι δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

2) ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική συμβάλλει ομαλά στην ανάπτυξη του εμβρύου και τα οφέλη είναι πολλαπλά και φυσικά δε θα διαφωνήσουμε , καθώς και πρακτικά βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια πόσο ηρεμεί ένα τραγουδάκι το μωράκι μας. Οι αντιδράσεις του είναι πάρα πολλές , οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι και πως ενισχύονται όλες οι αισθήσεις του βρέφους αλλά και η κινητική του ανάπτυξη.

3) ΜΑΣΑΖ

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να του κάνουμε συχνά μασαζάκι για πολλούς λόγους . Πρώτον , το βρεφάκι μας κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα και πιάνεται , οπότε το ξεκουράζουμε και το βοηθάμε να ξεπιαστεί. Δεύτερον , καλό θα είναι όταν του κάνουμε μασαζάκι να του ονομάζουμε τα μέλη του σώματος του . Αυτό θα το βοηθήσει αργότερα να ξεχωρίσει τον εαυτό του από τη μαμά , καθώς το βρεφάκι μας πιστεύει πως με τη μαμά είναι ΕΝΑ ! Οπότε αντιλαμβάνεσαι το πόσο σημαντικό είναι αυτό!

4) ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ

Ποια κουδουνίστρα είναι κατάλληλη για το μωρό μου ; Η αλήθεια είναι πως θα βρεις πάρα πολλές κουδουνίστρες εκεί έξω . Θα σου πρότεινα από 0 – 3 να διαλέξεις υφασμάτινες , μαλακές σε υφή και σχετικά μικρές σε μέγεθος για να μπορείς να του το δίνεις να το κρατάει και στο χεράκι του !  Υπάρχουν και κουδουνίστρες πλαστικές , ξύλινες , πιο σκληρές στην υφή τους όπου σίγουρα το βρέφος θα παίξει πολύ αργότερα με αυτά ! Ωστόσο, μπορείτε εσείς να πάρετε μία κουδουνίστρα και να τη μετακινήστε κυκλικά από το ένα αυτί στο άλλο. Θα δείτε πως το βρεφάκι σας θα προσπαθήσει να γυρίσει το κεφαλάκι του προς τη κατεύθυνση της κουδουνίστρας.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Έχεις ακούσει για τις ασπρόμαυρες κάρτες ; Γιατί είναι τόσο σημαντικές ; Αρχικά , να σου πω πως μπορείς να τις φτιάξεις και μόνη σου χωρίς να τις αγοράσεις! Έρευνες έχουν δείξει , ότι το μαύρο και το λευκό αναγνωρίζονται πιο έντονα στον αμφισβληστροειδή χιτώνα , ο οποίος μεταφέρει οπτικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο! Τα νεογέννητα βλέπουν διαβαθμίσεις γκρίζου και πολύ έντονες αντιθέσεις άσπρο και μαύρο. Η χρωματική όραση εμφανίζεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε ηλικία 6 μηνών περίπου. Τοποθετήστε τις ασπρόμαυρες κάρτες περιμετρικά γύρω γύρω από το βρέφος και αφήστε το να τις χαζέψει .

Πηγή:aggelimama.gr

error: Content is protected !!