close
Γιατί είναι τόσο πολύτιμη η μεγάλη αδερφή

Γιατί είναι τόσο πολύτιμη η μεγάλη αδερφή

Η μεγάλη σου αδελφή σε ξέρει από πάντα. Σε ξέρει από τότε που ήσουν έμβρυο. Σε ξέρει από τότε που ήσουν ένα έφηβο ασχημόπαπο με σιδεράκια. Έχει να διηγηθεί περισσότερες ιστορίες για ‘σενα, απ’ ό,τι εσύ η ίδια για τον εαυτό σου.

Το να έχεις μεγαλύτερη αδελφή, είναι σα να έχεις μια μεγαλύτερη κολλητή φίλη, με έξτρα προνόμιο το εισιτήριο διαρκείας στη ντουλάπα της. Η μεγαλύτερη αδελφή, είναι το καλύτερο δώρο που σου έκαναν ποτέ οι γονείς σου, γιατί:

1. Σε μύησε στη ζωή των «μεγάλων»

Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχες αργήσει πολύ να καταλάβεις γιατί ο μπαμπάς και η μαμά κοιμούνταν γυμνοί τα πρωινά της Κυριακής. Επειδή είσαι μεγαλόψυχη, της έχεις συγχωρήσει τη φορά που σε έπεισε ότι είσαι υιοθετημένη.

2. Σε βοήθησε να γίνεις δυνατή

Όταν έρχονταν οι φίλοι της, η μαμά σας, τους υποχρέωνε να σε συμπεριλάβουν στην παρέα τους. Τότε νόμιζες ότι, το γεγονός ότι έμεινες επί μία ώρα κρυμμένη στη ντουλάπα, δεν οφείλεται στο ότι ανακάλυψες την καλύτερη κρυψώνα στην ιστορία του κρυφτού. Δυστυχώς, δεν σε έψαχνε κανείς. Ένιωσες τελικά ανεπιθύμητη, αλλά έμαθες πολλά.

3. Στα λέει «έξω απ’ τα δόντια»

«Με τη πατούσα γίγαντα που έχεις, θα μου ξεχειλώσεις τα πέδιλα! Δεν στα δίνω!» Ποιος άλλος θα ήταν τόσο αφοπλιστικά ειλικρινής;

4. Σε βοηθάει επαγγελματικά

Ως μεγαλύτερη είναι πιο έμπειρη, πιο δικτυωμένη και πιο θαρρετή από εσένα. Μπορεί να «κατεβάσει» ιδέες, να σου γνωρίσει ανθρώπους και να κάνει διορθώσεις στο βιογραφικό σου.

5. Δίνει ειλικρινείς συμβουλές για την εμφάνισή σου

Μεγαλώσατε μαζί και σ’ αγαπάει. Γι’ αυτό, θα σου πει ποιο παντελόνι σε παχαίνει και ποιο χρώμα σε κάνει να φαίνεσαι χλωμή. Αν έχει καλή διάθεση, ενδέχεται να σου προσφέρει πρόσβαση στη ντουλάπα της.

6. Παίρνει το μέρος σου στους οικογενειακούς καβγάδες

Το γεγονός ότι επέστρεψες στο σπίτι μεθυσμένη, τρεις ώρες μετά το προβλεπόμενο όριο, δε την ενοχλεί όσο τον μπαμπά σας. Συχνά μάλιστα, μπορεί να σε «καλύψει» ή να σε υπερασπιστεί στο οικογενειακό συμβούλιο. Μάλλον γιατί υπήρξε στη θέση σου.

7. Μπορείς να ξεσπάσεις σ’ αυτήν τα νεύρα σου

Οι περισσότεροι φίλοι σου δε θα ανέχονταν το θυμό ή την γκρίνια σου. Η αδερφή σου, όμως, δεν έχει επιλογή: θα συνεχίσει να σ’ αγαπάει, ακόμη κι αν την έβρισες γιατί ξύπνησες κακόκεφη.

8. Είναι πιο υπεύθυνη από εσένα

Μπορείς να βασιστείς πάνω της: θα σου θυμίσει το ραντεβού σου με τον γιατρό και τα γενέθλια του θείου σας. Ως το μεγάλο παιδί της οικογένειας, έχει διατελέσει νταντά σου, οπότε έχει την τάση να σε φροντίζει σα μαμά.

9. Σ’ αφήνει να κάνεις κατάληψη στο σπίτι της

Μοιραστήκατε το ίδιο σπίτι –αν όχι το ίδιο δωμάτιο- όταν ήσασταν μικρές. Τώρα, μπορείς να πας σπίτι της, να χρησιμοποιήσεις όλα της τα καλλυντικά, να φας ό, τι έχει το ψυγείο της και να κοιμηθείς στο κρεβάτι της. Και θα της αρέσει.

10. Έχει διατελέσει προσωπικός σου σοφέρ

Εκείνη οδηγούσε, ενώ εσύ όχι. Οι γονείς σας ήταν κουρασμένοι, ενώ εκείνη όχι. Γι’ αυτό σε πήγαινε παντού και, ταυτόχρονα, ανέβαζε το πρεστίζ σου κατακόρυφα στο σχολείο.

11. Κρατούσε το στόμα της κλειστό

Όταν αντί να μείνεις «στη φίλη σου από το σχολείο», διανυκτέρευες στον εφηβικό σου έρωτα, εκείνη το ήξερε – και δεν έβγαζε μιλιά.

12. Κάνει περήφανη την οικογένεια

Όσο εσύ καταστρέφεις την καλή οικογενειακή σας φήμη, εκείνη κρατά ψηλά το γόητρο της οικογένειας, διατηρώντας τις ισορροπίες.

13. Διπλασιάζει την «περιουσία» σου

Ό, τι έχει, είναι και δικό σου – είτε πρόκειται για κούκλες, είτε για σκουλαρίκια. Τα μοιράζεται όλα μαζί σου (θέλοντας και μη).

14. Την αντιγράφεις

Σου έμαθε σχεδόν όλα όσα ξέρεις. Απ’ το πώς να αποκρούσεις την «κακιά του σχολείου» που σε είχε βάλει στο μάτι, μέχρι να κάνεις γαλλική πλεξούδα στα μαλλιά σου. Ήταν το πρότυπό σου και θα είναι πάντα.

15. Είναι ο μέντοράς σου

Η μεγάλη σου αδερφή, σου δίνει τις εξυπνότερες συμβουλές. Μοιράζεστε το ίδιο αίμα, γι΄αυτό νοιάζεται πραγματικά για ‘σένα και ξέρει τις ανάγκες σου.

16. Είναι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για τους γονείς σου

Γίνεται να κουβεντιάσεις με τους φίλους σου σημαντικά οικογενειακά θέματα, αλλά μόνο η αδερφή σου επιτρέπεται να πει «Η μαμά είναι τελείως τρελή!». Μαζί της μπορείς να μοιραστείς όλες τις ανησυχίες σου (και τα οικογενειακά κουτσομπολιά).

17. Είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος

Όταν όλοι έβρισκαν ανόητες τις ζωγραφιές σου, εκείνη ενθουσιαζόταν. Κι όταν έπαιρνες κακούς βαθμούς, εκείνη σε υποστήριζε.

18. Έχετε παίξει τα πάντα μαζί

Κυριολεκτικά. Όταν ήσασταν παιδιά, είχατε εξαντλήσει όλες τις ιδέες για παιχνίδι. Από κούκλες, μέχρι κυνηγητό, κι από ηλεκτρονικά μέχρι μπουνιές.

19. Σου έδινε σοφές συμβουλές για τους άνδρες

«Έτσι και τολμήσεις να τα φτιάξεις με κάποιον απ’ τα ρεμάλια τους φίλους μου, θα πεθάνεις!». Περιοριστικό, αλλά τρυφερό.

20. Σου έμαθε μουσικές/ταινίες και βιβλία

Ως μεγαλύτερη είχε ευρύτερες γνώσεις επί των καλλιτεχνικών από ‘σένα. Η φιγούρα που έκανες στα παιδιά της ηλικίας σου γνωρίζοντας τα πάντα για μουσική και κινηματογράφο πριν απ’ αυτά, οφείλεται σε ‘κείνη.

Πηγή: Mama365

error: Content is protected !!