close
Έξοδοι με τα παιδιά: 8+1 αγαπημένα μας στέκια

Έξοδοι με τα παιδιά: 8+1 αγαπημένα μας στέκια

Γράφει η food blogger του Out and About Cy

Οι έξοδοι με τα παιδιά μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά στις πολύ μικρές ηλικίες, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να τα κρατήσεις σε μια καρέκλα για πολλή ώρα. Εκτός από τους παιδότοπους, ως γονείς έχουμε καμιά φορά την ανάγκη να αναζητήσουμε χώρους που είναι μεν φιλικοί για μπόμπιρες, αλλά και για ενήλικες. Που μπορούν να προσφέρουν κάποιου είδους απασχόληση στα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν μικροί και μεγάλοι να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στέκια που επιλέγω για εξόδους με την κόρη μου, στη Λευκωσία και αλλού:

Για καφέ απολαμβάνω το Caffé Nero που βρίσκεται δίπλα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου. Ο μεγάλος εξωτερικός χώρος με γρασίδι προσφέρεται για δραστηριότητες με πατίνι, ποδήλατο, μπάλα κ.ά. για μικρούς και μεγάλους! Εκτός από ποιοτικό καφέ, εκεί θα βρεις αλμυρές και γλυκές επιλογές, όπως παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, αφράτα muffins, κέικ και μπισκότα, σάντουιτς και σαλάτες.

Επίσης, τα Παγωτά Ηράκλης στην οδό Λήδρας διαθέτουν ανοιχτό και κλειστό παιδότοπο με διασκεδαστικά παιχνίδια, τσουλήθρες και τραμπολίνο. Εκτός από τα υπέροχα κυπριακά παγωτά, προσφέρεται για καφέ, αλλά και casual φαγητό.

Για κυπριακό καφέ, τυρόπιττες, μπουγάτσα και «σιροπιαστά», θα πας πρωί Σαββατοκύριακου στα Τρία Φανάρια (Λεμονάρης) στην παλιά Λευκωσία. Τα παιδιά θα σουλατσάρουν ανέμελα στο πλακόστρωτο μπροστά από το Δημοτικό Φανερωμένης και όλα καλά κι όλα ωραία. Και καθώς η ώρα περνά ευχάριστα, σαν μεσημεριάσει, μπορείς εύκολα να μεταφερθείς παραδίπλα στον αγαπημένο μου Ματθαίο για νόστιμα μαγειρευτά (κλειστό την Κυριακή).

Πολύ βολικό και all-time classic είναι το TGI Friday’s εντός του Mall of Cyprus. Ο εσωτερικός παιδότοπος είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να προσφέρει οπτική επαφή σχεδόν από όλα τα εσωτερικά τραπέζια, αλλά και από κάποια εξωτερικά. Εκτός αυτού, σε όλα τα παιδιά δίνεται βιβλιαράκι με δραστηριότητες και παστέλ. Αγαπημένα μου πιάτα είναι τα Signature Pork Ribs, to Fridays Signature Burger και φυσικά το αμαρτωλό Oreo Madness επιδόρπιο. Δίνω έξτρα βαθμούς για τα υπέροχα κοκτέιλ αλλά και για το ειδικό παιδικό μενού.

Σε street food style, με παιδικό μενού και διασκεδαστικό παιδότοπο, τα Food Park City σε Λευκωσία (Στρόβολο) και Λάρνακα (παραλία Μακένζι) αποτελούν μια καλή επιλογή για χαλαρές εξόδους. Το μενού μακροσκελές με επιλογές από σουβλάκια, γύρο, burgers, παϊδάκια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ακόμη και ασιατικές επιλογές όπως noodles και bao buns. Για μικρές και μεγάλες παρέες μπορείτε να επιλέξετε από τις πιατέλες, όπως η Big Greek. Στα συν κατατάσσω και τις vegan burger επιλογές.

Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια στην πρωτεύουσα, απολαμβάνω την ταβέρνα «Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας» για σουβλάκι και κυπριακό μεζέ, εντός του ομώνυμου πάρκου. Τα παιδιά απασχολούνται στα παιχνίδια του πάρκου, με κάποια δίπλα από τα τραπέζια και κάποια σε μεγαλύτερη απόσταση. Από τα ατού του μαγαζιού η ζουμερή μπριζόλα, οι φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και το παραδοσιακό μαχαλεπί με τριαντάφυλλο που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.

Για αποδράσεις εκτός Λευκωσίας, αγαπημένος προορισμός είναι το εστιατόριο Ιεράμπελος Fusion Cuisine στον Φαρμακά. Βρίσκεται εντός του οινοποιείου Santa Irene και διαθέτει μικρό εξωτερικό παιδότοπο με δάπεδο ασφάλειας και υπέροχη θέα στα βουνά και αμπελώνες της περιοχής. Προτιμώ να το επισκέπτομαι τα Σάββατα που είναι πιο ήσυχα με μενού α λα καρτ (τις Κυριακές προσφέρει μπουφέ και γίνεται χαμός). Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το δικό τους ζεστό παραδοσιακό κουλούρι, το χοιρινό κοντοσούβλι, τη σταβλίσια τεραστίων διαστάσεων χοιρινή μπριζόλα (650gr) και τη μεγάλη γκάμα από stakes με κρέατα από Αυστραλία, Βραζιλία και Ιαπωνία.

Εσείς που απολαμβάνετε να πηγαίνετε με τα παιδιά σας;

Out and About Cy

Βρες το Out and About Cy στο Facebook και στο Instagram

error: Content is protected !!