close
«Ο δικός μου “Γολγοθάς” λέγεται υπογονιμότητα, παλίνδρομη, προωρότητα και απώλεια κύησης.» Η ιστορία της Εύης

«Ο δικός μου “Γολγοθάς” λέγεται υπογονιμότητα, παλίνδρομη, προωρότητα και απώλεια κύησης.» Η ιστορία της Εύης

Γράφει η μαμά Εύη,

«Το Πάσχα ήταν πάντα η αγαπημένη μου γιορτή. Η κατάνυξη, η συμμετοχικότητα, η εβδομάδα των Παθών, ο Γολγοθάς και τέλος το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, με συγκινεί βαθιά.

Ο δικός μου “Γολγοθάς” λέγεται υπογονιμότητα, παλίνδρομη, προωρότητα και απώλεια κύησης.
Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών το Πάσχα του 2015 με βρίσκει έγκυο σε δίδυμα. Μέχρι τοτε πίστευα οτι το πιο δύσκολο πραγμα θα ήταν να μείνω εγκυος! Μεγάλη χαρά που επισκιάζεται όμως από την παλινδρόμηση του ενός εμβρύου λίγο αργότερα.
Η κύηση συνεχίζεται με πολλές δυσκολίες, υψηλή πιθανότητα για σύνδρομο 21 στην αυχενική (τροφοβλαστη,αναλυση καρυοτυπου χωρίς ευρήματα, ευτυχώς,) και πάνω που λέω ότι όλα θα πάνε καλά τώρα, έχουμε βαριά ενδομήτρια υπολειπόμενη ανάπτυξη (iugr)στη β’ επιπέδου και υπόνοιες για διακοπή κύησης από 2 γιατρούς, αλλαγή γιατρού ,εξετάσεις επί εξετάσεων και συνέχιση της εγκυμοσύνης.

Τελικά, αποφασίσαμε να γεννήσω στις 32 εβδομάδες με την ελπίδα να μεγαλώνει καλύτερα εκτός μήτρας το κοριτσάκι μου το οποίο ήταν 840 γραμμάρια κι έμεινε 101 μέρες στη μονάδα (άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό-όσες γνωρίζουν από ΜΕΝΝ καταλαβαίνουν).

Το θαυματάκι μου ταλαιπωρήθηκε πολύ όμως βγήκε νικήτρια από όλες τις μάχες της και είμαι διπλά περήφανη γι’αυτό το παιδί!

Ακολούθησαν κι άλλες προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι και λίγο πριν το Πάσχα του 2020 είμαι και πάλι έγκυος αλλά η χαρά μου δεν κράτησε πολύ γιατί σύντομα παλινδρομεί και αυτό το έμβρυο.

Απογοητευμένη κι ενώ πλέον πιστεύω ότι μπορεί να παίζω με την τύχη μου και να πρέπει να το πάρω απόφαση ότι δε θα κάνω άλλο παιδί, δίνω μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό μου και το Μεγάλο Σάββατο του 2022 παίρνω τα αποτελέσματα μιας ακόμα θετικής χοριακής! Ανάσταση πραγματική!

Πέρασα μια εγκυμοσύνη μέσα στο άγχος και τον φόβο σε κάθε στιγμή και σε κάθε εξέταση πιστεύοντας πως κάτι θα πάει στραβά και πάλι, κι ενώ ήταν μια εκ του αποτελέσματος καλή εγκυμοσύνη δε χάρηκα κανένα λεπτό της, πράγμα που μετανιώνω σήμερα.
Όντως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Έτσι, επτά χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης μου και 5 μέρες πριν τα Χριστούγεννα κράτησα στα χέρια μου και το γιό μου, το δεύτερο θαυματάκι μου!

Θέλω να ευχηθώ σε όσες ανεβαίνουν τωρα τον “γολγοθά” να βιώσουν σύντομα και την “ανάσταση”. Καλή Ανάσταση σε όλους!!!»

Εύη

 

__________________________________________________
Αν θέλεiς και εσύ να μοιραστείς την ιστορία σου μαζί μας, στείλε μας ένα e-mail στο: info@mommycool.com.cy

error: Content is protected !!