close
Η ιστορία της Αφροδίτης: Χριστούγεννα στη ΜΕΝΝ

Η ιστορία της Αφροδίτης: Χριστούγεννα στη ΜΕΝΝ

«Με λένε Αφροδίτη και έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών, διορθωμένη 12. Αυτά ήταν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής μου αφού ήταν τα πρώτα που πέρασα μαζί της. Δεν μπορώ όμως να μην σκέφτομαι όλα τα μωράκια που περνάνε τις πρώτες τους γιορτές στη ΜΕΝΝ, εκεί που βρισκόμασταν και εμείς ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ανακάλυψα ότι μετά από τρεις παλίνδρομες κυήσεις τα είχα καταφέρει και είχα μείνει έγκυος. Όλα πήγαιναν πολύ καλά, μια εγκυμοσύνη χωρίς καθόλου επιπλοκές και προβλήματα, όταν λίγο μετά τη β’ επιπέδου το μωρό σταμάτησε να παίρνει βάρος. Στην εξέταση ντόπλερ ο γιατρός ήταν κάθετος: ή γεννάς ή το μωρό κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο. Μπαίνω στο μαιευτήριο για προγραμματισμένη καισαρική. Ο γυναικολόγος μου με είχε προετοιμάσει για τα χειρότερα, το μωρό είναι πολύ μικρό, δεν θα κλάψει, θα το πάρουν κατευθείαν στη ΜΕΝΝ. Η μικρή γεννήθηκε 32 εβδομάδων μόλις 940 γρ. και έκλαψε αμέσως. Δεν πίστευα στα αυτιά μου και, όταν την έφεραν να τη δω, προτού την πάρουν στη ΜΕΝΝ, ήξερα ότι θα φύγω από το μαιευτήριο χωρίς το παιδί μου, αλλά ότι θα το πάρω σίγουρα από εκεί.

Έμεινε στη ΜΕΝΝ 75 μέρες χωρίς αναπνευστική υποστήριξη ή κάποιο άλλο πρόβλημα, εκτός από μια λοίμωξη και βουμβονοκοίλη που την ταλαιπώρησε μέχρι να κάνει την επέμβαση παραμονή Χριστουγέννων. Στο πρώτο follow up, όταν ακούσαμε με το σύντροφό μου ότι ξεπέρασε την προωρότητα και όλα εξελίσσονται φυσιολογικά, ήθελα να ουρλιάξω από χαρά. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το μόνο που κάνω είναι να την παίρνω όσες περισσότερες αγκαλιές μπορώ και ευχαριστώ το θεό που την έφερε στη ζωή μας. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τους ανθρώπους της ΜΕΝΝ που τους αισθάνομαι οικογένεια μου πια, και φυσικά τέτοιες μέρες αυτό που θέλω είναι να πω σε όλους τους πρόωρα γονείς να κάνουν κουράγιο και να παίρνουν δύναμη από τους μικρούς τους μαχητές.

Αφροδίτη»

31Ebdomades

_________________________________________________________
Αν θέλεiς και εσύ να μοιραστείς την ιστορία σου μαζί μας, στείλε μας ένα e-mail στο: info@mommycool.com.cy

 

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!