close
Ζούμε μια κοινωνία που ξέρει “τα πάντα” και τοποθετεί πάρα πολλές προσδοκίες στις μαμάδες

Ζούμε μια κοινωνία που ξέρει “τα πάντα” και τοποθετεί πάρα πολλές προσδοκίες στις μαμάδες

14 November 2022

Στην κοινωνία μας, μια μητέρα υποφέρει από ενοχές ανεξάρτητα από το τι κάνει.

Αν είναι πάνω από τα παιδιά της, της δίνουν τον τίτλος της μαμάς – ελικόπτερο. Αν τα αφήνει να τρέχουν καθώς κάθεται στο πλάι και μιλάει με έναν φίλο, είναι αμελής ή αδιάφορη.

Αν προτιμάει το μαγείρεμα και την υγιεινή διατροφή τα παιδιά της “θα τρελαθούν με πρόχειρο φαγητό όταν πάνε στο σπίτι κάποιου άλλου. ” Αν τους δίνει ντόνατς και μάφινς κάποια πρωινά επειδή βιάζεται ή “απλά επειδή”, τότε είναι μια μάνα που δίνει στα παιδιά της σκουπίδια.

Εάν θηλάζει και δεν παράγει αρκετό γάλα, τότε είναι μια αποτυχία. Αλλά όταν προσθέτει φόρμουλα, είναι ακόμα πιο αποτυχημένη που δεν δίνει στο μωρό της όλο το μητρικό γάλα.

Εάν μένει σπίτι με τα παιδιά της, και δεν εργάζεται θα αναρωτηθούν “πώς μπορεί η οικογένειά της οικονομικά να τα βγάλει πέρα; ” Αλλά αν δουλεύει, θα της πουν «τα παιδιά μας είναι μικρά μόνο μια φορά”, μην χάνεις την παιδική τους ηλικία.

Αν δεν έχει χάσει το βάρος μετά τον τοκετό, “Θεέ μου, πόσο παραμέλησε τον εαυτό της. Αν χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και γυμνάζεται συστηματικά: “δεν πρέπει να τρέχει όλη μέρα στα γυμναστήρια και να παραμελεί τα παιδιά της”.

Σε μια κοινωνία που ξέρει “τα πάντα” και τοποθετεί πάρα πολλές προσδοκίες στις μαμάδες, αν ακούς όλους τους άλλους, πάντα θα είσαι “λίγη”.

Οπότε, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ,

και σταμάτα να νιώθεις άσχημα για τις επιλογές σου.

Πέτα αυτές τις εσωτερικευμένες εξωπραγματικές προσδοκίες μακριά,

και κάνε το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.

Λέγεται “η οικογένειά σου” για κάποιο λόγο.

Αν αγαπάς τα παιδιά σου και προσπαθείς, όπως εσύ ξέρεις και μπορείς, είσαι μια εξαιρετική μαμά.

 

Απόδοση Έλενα Θάνου από Living FULL

error: Content is protected !!