close
Διαζύγιο: Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια

Διαζύγιο: Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια

Κανείς δεν μπαίνει σε γάμο και σκέφτεται ότι κάποια μέρα θα αντιμετωπίσει ένα διαζύγιο. Ακόμη και αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση, ένα ζευγάρι ελπίζει ότι με το γάμο, με το να χαμογελάει στο γλέντι και με τις υποσχέσεις αιώνιας αγάπης, η σχέση τους θα μείνει παντοτινή. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα έτσι.

Η ζωή μπερδεύεται και οι σχέσεις μπλέκονται, αφήνοντας περίπου 40 και 50 τοις εκατό των ζευγαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιλέγουν το διαζύγιο. Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε αν η σχέση σας θα καταλήξει στο διαζύγιο; Πιθανώς όχι. Υπάρχουν όμως σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε για να διαπιστώσετε εάν η σχέση σας μπορεί να καταλήξει σε αυτή τη διαδρομή. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς λόγοι που τα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν.

1. Προβλήματα στο σεξ
Τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα είναι πολύ σοβαρός λόγος διαζυγίου. Αλλά αν και οι δυο σας κλείνετε τα μάτια σε αυτό, μπορεί να υπάρξει περισσότερη καταστροφή από ό, τι νομίζετε.

“Δεν είναι μυστικό ότι τα ζευγάρια αρχίζουν να αισθάνονται καταδικασμένα και να αρχίζουν να μιλάνε για το διαζύγιο όταν αλλάζουν οι σεξουαλικές τους ζωές”, δήλωσε ο Shannon Kalberg, LMFT, θεραπευτής γάμου και οικογενειακής θεραπείας και βοηθός κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Pepperdine. “Το σεξ θέλει δουλειά και προσπάθεια για να μείνει ζωντανό μέσα στις μακροχρόνιες σχέσεις».

2. Καυγάδες
Όλα τα ζευγάρια έχουν τους καυγάδες τους, και ενώ αυτό δεν είναι πάντα κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο καυγάς μπορεί να είναι σημάδι ότι το διαζύγιο είναι επικείμενο.

“Στη συνεδρία ενός ζευγαριού, τους ενθαρρύνω να θίξουν ένα ζήτημα για το οποίο μαλώνουν συχνά” , δήλωσε ο Kalberg. “Εάν το ζευγάρι δεν προσπαθήσει να ρυθμίσει τα συναισθήματα του ή να επικυρώσει ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των επιχειρημάτων, τότε η κλιμάκωση του θυμού και της έντασης μπορεί να τους καταστρέψει.”

3. Προσπαθούν να “διορθώσουν” ο ένας τον άλλο
“Δεν μπορώ να σας πω πόσο πολλές φορές είχα τηλεφωνήματα από δυνητικούς πελάτες που δηλώναν ότι θέλουν να ξεκινήσουν θεραπεία για ζευγάρια για να «διορθώσουν» τον σύντροφό τους», είπε ο Kalberg. “Αυτό μπορεί να είναι ένας τεράστιος προγνωστικός παράγοντας για διαζύγιο επειδή αυτό που το άτομο δεν κατανοεί τη δική του ευθύνη στη σχέση. Με την τοποθέτηση της ευθύνης εξ ολοκλήρου στο άλλο άτομο και την άρνηση να εξετάσει τις πράξεις του, θα προκαλέσει ένα μεγάλο συναισθηματικό μπλοκάρισμα και αν αυτό συνεχιστεί, τότε με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να απομονώνουν συναισθηματικά τους εαυτούς τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα ζητήματα, όπως η απιστία ».

4. Έλλειψη δέσμευσης
Όταν η ζωή βρίσκει την αγάπη, είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δώσετε προτεραιότητα. Ο Dr. Wyatt Fisher, ένας εξουσιοδοτημένος σύμβουλος ψυχολόγων και γάμου στο Boulder, CO, λέει ότι και οι δύο σύζυγοι θέλουν να αισθάνονται ότι προσπαθούν εξίσου στον γάμο. “Συνεπώς, αν ο ένας αρχίσει να αισθάνεται ότι είναι ο κύριος που εργάζεται στη σχέση, τελικά θα θέλει να βγει από τη σχέση”, δήλωσε ο Δρ Fisher.

5. Απιστία
Εάν ανακαλύψετε ότι ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από τη σχέση και σας έχει απατήσει, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να διασώσετε τη σχέση αργότερα. “Η απιστία είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να σπάσει η εμπιστοσύνη στο γάμο και πολλά ζευγάρια δεν μπορούν να αναρρώσουν από αυτήν, ειδικά εάν ο σύζυγος που προδίδει δεν παίρνει πραγματική ευθύνη για τη συμπεριφορά του”, δήλωσε ο Δρ Φίσερ.

6. Έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης
Ένα “ευχαριστώ” πηγαίνει πολύ μακριά σε μια σχέση, ακόμα κι αν είστε με τον σύντροφο σας εδώ και χρόνια. Χωρίς αυτό, ο Robin Graine, διαμεσολαβητής διαζυγίου και πρώην δικηγόρος οικογενειακού δικαίου, λέει ότι η σχέση μπορεί να διακινδυνεύσει. “Ο καθένας αισθάνεται ότι εργάζεται σκληρά, συμβάλλοντας σε χρήματα και προσπαθώντας για την ανατροφή των παιδιών ή την σωστή λειτουργία του νοικοκυριού”, δήλωσε ο Graine. «Όταν η μαμά δεν εκτιμά τον μπαμπά και ο μπαμπάς δεν εκτιμά τη μαμά, όλοι είναι δυσαρεστημένοι».

7. Κανείς δεν δίνει σημασία
Η καλή επικοινωνία είναι πάντα η καλύτερη βάση για οποιαδήποτε σχέση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζετε να ακούτε τον / την σύζυγό σας. “Όταν τα παντρεμένα ζευγάρια σταματήσουν να ακούνε ο ένας τον άλλο και να δίνουν προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου, καταλήγουν στο γραφείο μου”, είπε ο Graine.

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

error: Content is protected !!