close
Υπομονή, λίγο έμεινε…Σκέψεις που κάνει κάθε έγκυος γυναίκα το καλοκαίρι

Υπομονή, λίγο έμεινε…Σκέψεις που κάνει κάθε έγκυος γυναίκα το καλοκαίρι

5 July 2022

Δεν σας είχαν άδικα προειδοποιήσει ότι το να διανύεις τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης το κατακαλόκαιρο είναι πολύ δύσκολο πράγμα! Τουλάχιστον τώρα, ξέρετε τι εννοούσαν…

«Αυτό είναι ιδρώτας ή μήπως έσπασαν τα νερά;»

Με την κοιλιά να μεγαλώνει συνέχεια και το θερμόμετρο να ανεβαίνει, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να ιδρώσετε σε σημεία που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι ιδρώνουν! Καλό είναι να έχετε μαζί σας υγρά μαντηλάκια για να μπορείτε να φρεσκάρεστε.

«Πώς θα ξαναφορέσω παπούτσια;»

Η εγκυμοσύνη φέρνει έτσι κι αλλιώς πρηξίματα στα πόδια ενώ η χαλάρωση των συνδέσμων μπορέι να κάνει το πόδι να μεγαλώσει ακόμα και πάνω από ένα νούμερο! Και τα πράγματα επιδεινώνονται όταν η θερμοκρασίες είναι υψηλές. Ελπίζουμε μόνο να πρόκειται να γεννήσετε πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα και δεν μπορείτε πια να κυκλοφορείτε με σαγιονάρες, που προς το παρόν είναι το νομαδικό παπούτσι που μπορεί και να ανεχτείτε για λίγο!

«Το παγωτό φράουλα μετράει για φρούτο;»

Από τη μία θέλετε να τρώτε όλη την ώρα, από την άλλη δεν διανοήστε να ανάψετε την κουζίνα για να μαγειρέψετε αλλά ούτε και να φάτε κάτι λιγότερο δροσερό από μια γρανίτα! Οπότε, τι μένει;

«Πόσες φορές ακόμα θα πάω στην τουαλέτα;»

Η συνεχής προσπάθεια να αποφύγετε την αφυδάτωση που νιώθετε να σας πλησιάζει είναι να αδειάζετε τα μπουκαλάκια νερό το ένα πίσω από το άλλο. Προσθέστε την πίεση που ασκεί η μήτρα στην ουροδόχο κύστη και μπορείτε να καταλάβετε γιατί πρέπει να τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στην τουαλέτα.

«Γιατί όλα τα μαγιό εγκυμοσύνης είναι τόσο χάλια;»

Ποτέ δεν είχατε νιώσει τόσο χοντρή όσο όταν φορέσατε το μαγιό εγκυμοσύνης και κοιταχτήκατε στον καθρέφτη! Τουλάχιστον το μπούστο σας δείχνει επιτέλους πολύ πληθωρικό!

«Ευχαριστώ, αλλά δεν θα μπορέσω»

Ευτυχώς, κανείς δεν παρεξηγεί μια έγκυο γυναίκα που αρνείται μια πρόσκληση για έξοδο/διακοπές/πάρτι, εφόσον έχει την επιλογή να παραμείνει στο ιδανικό περιβάλλον που έχει το σπίτι χάρη στο air condition.

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω»

Εδώ δεν είχατε τις «καλές» εποχές, τότε που τουλάχιστον όλα τα ρούχα της ντουλάπας ήταν στο σωστό νούμερο. Τώρα όλα δείχνουν πολύ κοντά, πολύ στενά και πολύ αποκαλυπτικά πάνω σας -ακόμα και τα ρούχα εγκυμοσύνης.

«Είναι ντροπή να πάρω ταξί για δυο τετράγωνα;»

Το περπατήσει κανείς για περισσότερα από πέντε λεπτά με την κοιλιά στο στόμα και το θερμόμετρο στα κόκκινα απλώς αποκλείεται! Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει πάντα κάποιος πρόθυμος να σας μεταφέρει εκεί που θέλετε να πάτε -ασφαλώς με αυτοκίνητο που διαθέτει κλιματισμό!

Πηγή:mamamia.gr

error: Content is protected !!