close
“Βλέπω τον άντρα μου ότι είναι τόσο καλός μπαμπάς και τον ερωτεύομαι ξανά από την αρχή!”

“Βλέπω τον άντρα μου ότι είναι τόσο καλός μπαμπάς και τον ερωτεύομαι ξανά από την αρχή!”

Η έφηβη κόρη μας έκανε μια σπάνια εμφάνιση στο σαλόνι την ώρα που εγώ και ο σύζυγός μου καθόμασταν και βλέπαμε τηλεόραση και ανακοίνωσε την παρουσία της με λέξεις που στάζουν από το στόμα της σαν χρυσό υγρό από την κηρήθρα. Η γλυκιά φράση, «μπαμπά, μπορείς να με βοηθήσεις με κάτι;» με άφησε άφωνη.

Ο πατέρας της απάντησε: “Ναι, γλυκιά μου. Τι είναι;”. Δεν μπορώ να αναφέρω τίποτα πιο γλυκό από έναν μπαμπά που είναι ο καλύτερος μπαμπάς, έτσι μου φάνηκε σαν όνειρο αυτή η συζήτηση τους.

Το κορίτσι μας έδωσε στον πατέρα της μια εκτύπωση από ένα κείμενο. Μια φράση ήταν γραμμένη στην καθαρεύουσα και η μικρή δεν μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει το νόημά της. “Δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει αυτό, μπαμπά. Μπορείς;”

Για ένα νανο-δευτερολέπτο ήμουν λυπημένη που δεν ρώτησε εμένα. Εγώ είμαι η συγγραφέας… Ο μπαμπάς της ήταν πάντα πιο μαθηματικός τύπος. Διαβάζω χιλιάδες λέξεις κάθε μέρα. Και γράφω πολύ περισσότερο από τον άντρα μου. Δεν έπρεπε να με σκεφτεί πρώτα; Μόλις άκουσα τον μπαμπά της να διαβάζει το κείμενο δυνατά, κατάλαβα – είναι εξαίρετος στο να προσφέρει βοήθεια και έχει τεράστια υπομονή. Εγώ πάλι, εχω φωνάξει πολλές φορές “Πηγαίνετε στον πατέρα σας επιτέλους, όλα εγώ θα τα κάνω;”

Στιγμές όπως αυτή με φέρνουν μέσα από τη ροή της ζωής, την απώλεια και τη λαχτάρα. Με βοηθούν να συνειδητοποιήσω, αν και δεν έχω μπαμπά, μόνο έναν απόντα πατέρα που πέθανε πριν από πολλά χρόνια, οτι έχω αυτό το κορίτσι και τον αδελφό της και έχουν έναν μπαμπά υπέροχο. Μέχρι σήμερα, εξακολουθώ να αισθάνομαι το τσίμπημα εγκατάλειψης κατά περιόδους. Θέλω ακόμα να είχα έναν μπαμπά. Αλλά το γεγονός ότι ο πατέρας των παιδιών μου είναι υπέροχος, καταπραΰνει τον πόνο και προσφέρει άνεση.

Μικρά πράγματα όπως η παρακολούθηση ενός μπαμπά και της κόρης του να κάθονται δίπλα δίπλα, μάγουλο με μάγουλο και να συνεργάζονται για κάτι. Σε απάντηση προς αυτή τη λεπτή απεικόνιση της αγάπης, η καρδιά μου λιώνει με λατρεία  και μεγαλώνει ταυτόχρονα.

Στιγμές όπως αυτές είναι μεγάλης σημασίας για μένα, γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα λεπτό του χρόνου που πέρασα με τον δικό μου μπαμπά. Ως αποτέλεσμα, για όσο διάστημα μπορώ να θυμηθώ, κύριος στόχος μου στη ζωή είναι να δημιουργήσω μια αγαπημένη οικογένεια και για τα παιδιά μου να έχουν έναν μπαμπά που θα μείνει.

Ένα μπαμπά που θα εμφανιστεί όταν χρειάζεται.

Ένα μπαμπά που θα πει ναι όταν του ζητηθεί βοήθεια.

Ένα μπαμπά στον οποίον να μπορεί να βασιστεί κάποιος.

Πάνω απ ‘όλα, ένα μπαμπά που θα αγαπάει τα παιδιά του για όλη του τη ζωή.

Και αυτόν τον άντρα τον ερωτεύομαι κάθε φορά και πιο πολύ!

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!