close
Μαία: εκείνη η γυναίκα στο πλευρό σου

Μαία: εκείνη η γυναίκα στο πλευρό σου

Η μαία είναι για την έγκυο γυναίκα κάτι σαν μαμά, φίλη, θεία αλλά με επιστημονικό υπόβαθρο. Η μαία είναι η παρηγοριά της εγκύου από την πρώτη μέρα ως τον τοκετό αλλά και μετά. Ο άνθρωπος που θα καθησυχάσει την έγκυο στις μεγάλες αγωνίες της, θα την ανακουφίσει στις δυσκολίες, θα την παρηγορήσει, θα την συμβουλέψει, θα της δώσει τις σωστές και με επιστημονική συνέπεια λύσεις στα προβλήματά της. Η μαία είναι στο προσκεφάλι της εγκύου από τον πρώτο υπέρηχο ως το πρώτο κλάμα και τον πρώτο θηλασμό του νεογέννητου βρέφους. Η παρουσία της πολύτιμη.

Αρκετές γυναίκες έχουν συνδέσει την παρουσία της μαίας στο πλευρό τους με τον φυσιολογικό τοκετό και μόνο. Κι όμως, η μαία είναι πολύτιμος συμπαραστάτης της γυναίκα και στον τοκετό με καισαρική. Η παρουσία της άλλωστε δεν συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τον τοκετό αλλά και με το διάστημα πριν και μετά από αυτόν. Η μαία θα βοηθήσει την έγκυο να θηλάσει και θα το κάνει σωστά.

 

Η μαία μπορεί να ανακουφίσει την έγκυο στη φάση των δυνατών πόνων

Η επισκληρίδιος είναι μια λύση τοκετού χωρίς πόνο. Τι γίνεται όμως μέχρι να χορηγηθεί και να αρχίσει να λειτουργεί; Η μαία είναι εκείνη που θα κάνει μασάζ στα σωστά σημεία στην έγκυο γυναίκα και που θα της υποδείξει στάσεις να τοποθετήσει το σώμα της ώστε να μην υποφέρει. Η έγκυος θα χαϊδέψει την έγκυο για να την χαλαρώσει και θα πάρει τον ιδρώτα από το πρόσωπό της. Η γυναίκα που γεννά, έχοντας στο πλευρό της τη μαία της, νιώθει την ασφάλεια ότι έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που μπορεί να μοιραστεί τον πόνο της και την αγωνία της και ο οποίος ξέρει πραγματικά πώς να τη βοηθήσει.

 

Λιγότερο άγχος με τη μαία…

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή και είχαν τη μαία τους, γέννησαν με λιγότερο άγχος. Η μαία είναι η μαμά, η φίλη που η έγκυος έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Η έγκυος είναι ασφαλής και λιγότερο αγχωμένη όταν έχει τη μαία μαζί της.

 

Τα μαγικά χέρια της μαίας

Πόσες γυναίκες δεν έχουν πάρει δύναμη την ώρα του τοκετού από τα μαγικά χέρια της μαίας. Πόσες γυναίκες δεν κρατήθηκαν από τα χέρια της μαίας τους την ώρα της μεγάλης εξώθησης. Χέρια και μαζί λέξεις ενθάρρυνσης ότι η γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει, ότι όλα πάνε καλά και σε λίγο θα έχει το μωράκι της στην αγκαλιά της.

 

Η μαία είναι ο άνθρωπος που θα μεταφέρει την αίθουσα τοκετού στο σαλόνι αναμονής

Η μαία όμως είναι και ο άνθρωπος που πηγαινοέρχεται για να καθησυχάσει και να ενημερώσει τους συγγενείς που περιμένουν στωικά έξω από την αίθουσα τοκετού. Σκεφθείτε πόση δύναμη πρέπει να διαθέτει αυτή η γυναίκα για να τα έχει όλα σε έλεγχο εκείνη τη στιγμή και μην ξεχάσετε να την ευχαριστήσετε για τη συμπαράστασή της.

 

ΠΗΓΗ: toketos.gr

error: Content is protected !!