close
Μαμάδες που δεν αντέχονται με τίποτα

Μαμάδες που δεν αντέχονται με τίποτα

Η μαμά- πάρτι

Φοράει συνήθως τριγωνικό καπελάκι ειδικό για πάρτι και έχει στο στόμα καραμούζα για να κάνει αβάντα στο κέφι. Κάνει πάρτι για τα παιδιά της με κάθε αφορμή: Πάρτι πριν τα Χριστούγεννα, πάρτι λήξης Χριστουγέννων, πάρτι γενεθλίων, και ξανά πάρτι γενεθλίων για όσους δεν τα κατάφεραν την πρώτη φορά. Είναι μονίμως χαρούμενη ( μεταξύ μας, μάλλον πίνει κάτι παραπάνω από αναψυκτικά) και μονίμως φωνάζει: «ουαου!». Η εμμονή για τα πάρτι συνοδεύεται με εμμονή με το Instagram όπου ποστάρει φωτογραφίες από τα πάρτι της. Τα παιδιά της είναι πάντα απασχολημένα από κλόουν, πριγκίπισσες, μάγους κλπ, που δουλεύουν στα πάρτι, οπότε η μαμά- πάρτι έχει ένα επιπλέον λόγο για να είναι χαρούμενη. Συνηθισμένες φράσεις της: «Δεν κάνουμε ένα πάρτι να το γιορτάσουμε;» και «Τέλειωσαν τα πατατάκια;» Στην πραγματικότητα δεν είναι αντιπαθητική, απλώς είναι αντιοικονομική για την τσέπη σας (πώς να πας στο πάρτι με άδεια χέρια;) Ο άντρας σας τη θαυμάζει για το κέφι της: « Είδες πόση ζωντάνια έχει, παρά τα τρία παιδιά;» Για την εξοντώσετε (ώστε να πάψει να ξεμυαλίζει τα μικρά και μεγάλα παιδιά σας ) πείτε της πως οι φωτογραφίες από το προηγούμενο πάρτι ήταν χάλια..

Η σέξι μαμά

Συχνάζει μόνο σε παιδότοπους και ποτέ σε πάρκα, ώστε να μην λερώνει τα ψηλοτάκουνά της. Φοράει κολλητή μίνι φούστα, μπλούζα με ντεκολτέ, μυτερές 15ποντες γόβες. Είναι πάντα μακιγιαρισμένη και χτενισμένη στο κομμωτήριο. Το παιδί της είναι κατά σύμπτωση πάντα κορίτσι. Φοράει πανάκριβα φορεματάκια με στρας, πούλιες, φτερά και λουστρινένιες μπαλαρίνες. Και οι δυο κάνουν δίαιτα. Τρώνε μπάρες δημητριακών και καρότα, πίνουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Κάνουν κοινές δραστηριότητες: Μπαλέτο το παιδί την ίδια στιγμή που η μαμά κάνει μοντέρνο χορό. Χρησιμοποιεί προσφωνήσεις όπως: « Αγάπη μου…», « Γλυκιά μου…» και συμπεριφέρεται στο παιδί σαν να είναι η κολλητή της από το γυμναστήριο. Το βράδυ βάζουν και οι δυο φέτες αγγουριού στα μάτια για να αποφύγουν τους κύκλους. Ο άντρας σου τη θαυμάζει στα κρυφά και στα φανερά: «Κι αυτή μαμά είναι και δεν της έμειναν κιλά από την εγκυμοσύνη». Θέλεις να την τιμωρήσεις φορώντας της με το ζόρι φόρμες και αρβύλες και ξεμαλλιάζοντας το καλοχτενισμένο παιδί της. Οι λόγοι είναι προφανείς…

 

Η μαμά- προπονητής

Κάθε στιγμή είναι στιγμή για προπόνηση. Στο πάρκο φοράει σφυρίχτρα και μετράει πόσους κύκλους κάνει το παιδί της με το ποδηλατάκι. Ξυπνάει τα παιδιά από τις έξι το πρωί ώστε να προλάβουν να πάνε κολυμβητήριο πριν το σχολείο. Στο δρόμο για το σχολείο ρωτάει την προπαίδεια ή αναγκάζει τα παιδιά να γράψουν προφορική έκθεση στα αγγλικά. Αγαπημένες της φράσεις: « Ξέρω πως μπορείς και καλύτερα…», « Ένας γύρος ακόμη…», « No pain, no gain». Φοράει πάντα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, έχει πάντα μαζί της υγρά με ηλεκτρολύτες, χρονόμετρο, επιδέσμους και ψυκτικά σπρέι γιατί « ο αγώνας δεν πρέπει να σταματάει ποτέ». Ο άντρας σας τη θαυμάζει και σας λέει στο αυτί: «Είδες πόσο αποτελεσματική είναι;;!» Θα την εξοντώσετε αν της πείτε μαλακά και ήσυχα πως το δικό σας παιδί βγάζει τα εκατό μέτρα σε λιγότερο από 30 sec.

 

Η εναλλακτική μαμά

Θα την αναγνωρίσετε αμέσως. Φοράει μαλακές φόρμες από οικολογικά υλικά, χουχουλιάρικα πουλόβερ, στρωτά και πανάσχημα παπούτσια. Το παιδί της είναι ντυμένο με ρούχα second hand και φαίνεται σαν να παίζει στην κανονική ζωή το « κοριτσάκι με τα σπίρτα». Η μαμά μιλάει με ήσυχη φωνή και αιθέριο ύφος. Δεν εμβολιάζει το παιδί της, δεν δίνει αγελαδινό γάλα, του προσφέρει μόνο σνακς χωρίς ζάχαρη, φτιαγμένα από την ίδια. Για μεσημεριανό προσφέρει πάντα ψάρι, με μαύρα μακαρόνια και σπόρους. Κυλιέται μαζί με το παιδί στα χορτάρια, βγάζει επιφωνήματα διαρκώς, κάνει μαζί του τσουλήθρα. Τα βράδια κάνει co – sleeping με το παιδί, πάνω σε σεντόνια από ακατέργαστο βαμβάκι. Χρησιμοποιεί φράσεις όπως: «διαχειρίζομαι θυμό», « δείχνω ενσυναίσθηση», «ακολουθώ το ένστικτό μου». Αν διαφωνήσεις μαζί της, σου χαμογελάει με ανωτερότητα αλλά και με ειρωνεία μισοκλείνοντας με έπαρση τα μάτια. Ο άντρας σας τη θαυμάζει γιατί « έχει δουλέψει με τον εαυτό της, δεν είναι υστερική σαν εσένα». Θέλεις να την πνίξεις μέσα σε μία τεράστια συσκευασία μερέντα, γεμάτη με συντηρητικά και μετά να φορέσεις για εκδίκηση στο παιδί της ένα κολάν από λύκρα.

Η αδιάφορη μαμά

Την αναγνωρίζεις αμέσως από την αδιαφορία της. Πίνει φραπέ και καπνίζει στο μπαρ της παιδικής χαράς ενώ τα παιδιά της ανοίγουν τα κεφάλια τους πέφτοντας από την κούνια ή ανοίγουν τα ξένα κεφάλια χτυπώντας τα με τις ρακέτες. Φιλοσοφία της είναι πως τα παιδιά είναι σαν τα σκυλιά: όπως τα μάθεις… Ξεχνάει να τα ταϊσει και όταν αυτά της ζητούν να φάνε, τους προσφέρει τοστ από το μπαρ, έτοιμους χυμούς και παγωτά. Αφήνει μόνα τους τα παιδιά τα βράδια για να βγει: « Τι θα πάθουν;». Χρησιμοποιεί φράσεις όπως: « Τα παιδιά ξέρουν να αυτοπροστατεύονται…», « Άμα είσαι από πάνω τους δε θα ωριμάσουν ποτέ…», « Πώς αγχώνεσαι έτσι, μωρέ…;». Ο άντρας σου τη θαυμάζει και σου λέει στο αυτί: « Γιατί δεν είσαι κι εσύ έτσι κουλ;» Θέλεις να την κουνήσεις από τους ώμους μέχρι να της ξεκολλήσεις το κεφάλι, αλλά, ακόμη κι έτσι, ξέρεις πως δε θα καταφέρεις να ταράξεις την απάθειά της.

 

Το διαβάσαμε στο http://www.themamagers.gr/

error: Content is protected !!