close
Στην μαμά που είναι κουρασμένη, μην πεις ότι της φαίνεται…

Στην μαμά που είναι κουρασμένη, μην πεις ότι της φαίνεται…

Μην της το πεις, γιατί το ξέρει, το νιώθει.

Νιώθει πως της έχουν απομείνει ελάχιστες δυνάμεις αλλά θα το παλέψει, ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.

Ίσως να μην κοιμήθηκε καθόλου την νύχτα, ίσως να έλειπε ο σύζυγος και να πρόσεχε όλο το Σαββατοκυρίακο μόνη της τα παιδιά, ίσως να χρειάζεται ένα διάλειμμα και να μην βρήκε ακόμα τον χρόνο να το κάνει.

Για αυτό μην της το πεις, δεν θα την βοηθήσει αν της επισημάνεις ότι την κούραση αυτή δεν την νιώθει μόνο σωματικά αλλά πήρε σάρκα και οστά και φαίνεται. Απλά θα της ρουφήξεις και το τελευταίο απόθεμα ενέργειας που της μένει και μετά; Μετά με ποια δύναμη να συνεχίσει;

Μην της το πεις, το ξέρει και σίγουρα μόλις βρει έστω και τον ελάχιστο χρόνο θα τον αφιερώσει για τον εαυτό της, για να κάτσει να πιει ένα καφέ, να πάει μία βόλτα, να συναντήσει μία φίλη.

Θα το κάνει επειδή ξέρει ότι πρέπει να αφιερώνει χρόνο για τον εαυτό της, για να ξεκουραστεί και να ανασυγκροτηθεί, για να τα πει λίγο με τον εαυτό της, για να πεθυμήσει τα παιδάκια της, έστω και αν πέρασε μόνο μισή ώρα μακριά τους.

Και μετά, πάλι πίσω στο πανέμορφο ταξίδι που είναι τόσο μαγευτικά υπέροχο αλλά και δύσκολο την ίδια στιγμή.

Για αυτό, την επόμενη φορά που θα δεις μία μανούλα κουρασμένη, θυμήσου ότι είναι έτσι επειδή προσπαθεί να κάνει το καλύτερο με ελάχιστες δυνάμεις.

Πες της κάτι που θα ήθελε να ακούσει, πες της ότι θαυμάζεις όλο αυτό που κάνει, πες της ένα απλό συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις.

Θύμισε της ότι οι μέρες μπορεί να φαίνονται μεγάλες αλλά τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα και θα το καταλάβεις από τα μάτια της, ότι μόλις της έδωσες λίγη ενέργεια παραπάνω….

Μάρα, MommyCool

error: Content is protected !!