close
Τα οφέλη της Yoga για Παιδιά

Τα οφέλη της Yoga για Παιδιά

Γράφει η Χάρις Μαραθεύτη – Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά

Η Γιόγκα είναι μια από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές, και έχει σαν αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του μυαλού, του συναισθήματος και της ψυχής.

Η Γιόγκα για τα παιδιά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες σε ένα διασκεδαστικό, μη-ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στο μάθημα γιόγκα κάνοντας μια πόζα « τέλεια » δεν είναι ο σκοπός της γιόγκα, και αυτό βοηθά να στην εσωτερική δύναμη ενός παιδιού και την αυτό-αποδοχή.

Αυτή η χαλαρή ατμόσφαιρα ενθαρρύνει τα παιδιά να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν ενώ αναπτύσσουν όχι μόνο την δύναμη, το συντονισμό, την ευελιξία και την ισορροπία του σώματος τους, αλλά και τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση.

Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά, τα οποία κάνουν συχνά γιόγκα αισθάνονται πιο χαλαροί, παρουσίασαν σημαντική αύξηση στην αυτοεκτίμησή τους, στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και την επίδοση τους στο σχολείο. Αυτά τα παιδιά έδειχναν περισσότερο σεβασμό προς τους συνομηλίκους τους και παρουσίασαν μείωση σε προβλήματα πειθαρχίας στα σχολεία.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος γιόγκα, τα παιδιά ενθαρρύνονται να κάνουν τις πόζες όσο αισθάνονται καλά στο σώμα τους. Αυτό τους βοηθά να ακούν το σώμα τους και επίσης μπορεί να βελτιώσει κάποιες ακανόνιστες διατροφικές τους συνήθειες.

Τα δέκα οφέλη της γιόγκα για τα παιδιά:

1 . Ενθαρρύνει ένα υγιής τρόπο ζωής
2 . Βοηθά τα παιδιά να χαλαρώσουν
3 . Βοηθά στη μείωση του στρες και του θυμού
4 . Βοηθά στη συγκέντρωση
5 . Βοηθά τα παιδιά να κοιμούνται καλύτερα
6 . Μπορεί να βελτιώσει την δυσπεψία και φουσκώματα στο στομάχι
7 . Βελτιώνει την ευελιξία
8 . Βελτιώνει τη στάση του σώματος
9 . Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
10.Βοηθά τα παιδία να ακούν το σώμα τους και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση τους

 

 Χάρις Μαραθεύτη

Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά
Ιδιοκτήτρια του Kids Yoga & Cooking Classes with Haris

Tel:99720235       Emailharismaratheftis@gmail.com 

Facebook:  Kids Yoga & Cooking with Haris

error: Content is protected !!