close
Προετοίμασε το παιδί σου για τον δρόμο, όχι τον δρόμο για το παιδί

Προετοίμασε το παιδί σου για τον δρόμο, όχι τον δρόμο για το παιδί

Η κοινωνία κάποιες φορές είναι σκληρή, κακή και άκαρδη. Αναρωτιέμαι αν προετοιμάζω, τα παιδιά μου, αρκετά για το τι θα αντιμετωπίσουν στη ζωή και πώς αυτό θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους. Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αγχώνεται και να σκέφτεται σε τί κόσμο θα αφήσω τα παιδιά μου.

Όταν έφτασε στα χέρια μου το παραμύθι «Ο Καλύτερος Άνθρωπος» συνειδητοποίησα ότι ίσως θα έπρεπε να με απασχολεί τι παιδιά θα αφήσω εγώ στον κόσμο.

Έχουμε καταπιαστεί με το πόσα υλικά αγαθά θα τους αφήσουμε και πόσο ψηλά θα φτάσουν, που ξεχάσαμε να κάτσουμε μια στιγμή και να σκεφτούμε με τί είναι πραγματικά σημαντικό να τους εξοπλίσουμε.

Αξίες, αρετές, όνειρα και ιδανικά ζωής, είναι μερικά από τα μηνύματα που μπορεί να βρει κανείς στα παραμύθια της Σόνιας Γεωργιάδου.

 

Συγκεκριμένα «Ο Καλύτερος Άνθρωπος» είναι ένα παραμύθι που μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού, στην προσπάθεια του να βρει τον Καλύτερο Άνθρωπο. Μέσα απο την περιπέτεια του, βγαίνουν προς τα έξω κάποιες Αρετές όπως η Καλοσύνη, η Γενναιότητα, η Ειλικρίνεια, η Γενναιοδωρία κ.α. Είναι μια ιστορία που ομορφαίνει τον κόσμο και δίνει πάρα πολλά μηνύματα. Ένα παραμύθι που αναπτύσσει εκτός άλλων την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία.

Ο Άρης συνέχισε το δρόμο του μέσα από το δάσος σκεπτόμενος πού θα μπορούσε να βρει τον πιο καλοσυνάτο άνθρωπο στο Βασίλειο. Ένιωθε λίγο λυπημένος καθώς δεν ήταν τυχερός μέχρι τώρα, όταν ξαφνικά άκουσε κάποιον να τον καλεί με ενθουσιασμό.

“Άρη, Άρη έλα εδώ! Θέλω να σου δείξω κάτι. Έλα εδώ γρήγορα” ακούστηκε μια λεπτή φωνή πίσω από ένα μεγάλο θάμνο.

“Δεσποινίς Πεταλούδα; Εσύ είσαι;” απάντησε ο Άρης.

“Ναι, ναι εγώ είμαι. Έλα εδώ. Κάθισε στο βράχο. Πες μου τι νομίζεις” είπε με νευρικότητα η πεταλούδα. “Θέλω να φανώ πιο όμορφη. Νιώθω ότι τα χρώματα και τα φτερά μου δεν είναι αρκετά. Έτσι βρήκα αυτά τα πέταλα λουλουδιών και τα στεγνά φύλλα και θα τα προσθέσω στα φτερά μου. Νομίζω με αυτόν τον τρόπο θα φαίνομαι πιο όμορφη. Είναι δική σου δουλειά να μου πεις αν έχω δίκαιο” είπε η νεαρή πεταλούδα και άρχισε να προσθέτει φύλλα στα φτερά της.

Ο Άρης κάθισε υπομονετικά και περίμενε για τη δεσποινίς Πεταλούδα να ετοιμαστεί. Πρόσθεσε τα πέταλα λουλουδιών στα φτερά της και τα ξηρά φύλλα στην κοιλιά της και στη συνέχεια προσπάθησε να πετάξει λίγο, ώστε ο Άρης να ρίξει μια καλύτερη ματιά.

“Λοιπόν; Πώς φαίνομαι; Είμαι πιο όμορφη από οποιαδήποτε άλλη φορά; Πρέπει να μου πεις την αλήθεια μικρέ!” είπε.

“Η αλήθεια …” είπε ο Άρης και σταμάτησε. Δεν ήταν σίγουρος τι έπρεπε να πει, αλλά θυμήθηκε πως η μητέρα του πάντα του έλεγε να είναι αληθινός απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους. Πως, η ομορφιά προέρχεται από μέσα και αντανακλάται στο εξωτερικό μας. “Λοιπόν, η αλήθεια είναι, δεσποινίς Πεταλούδα, ότι είσαι πιο όμορφη όταν είσαι αυθεντική. Πάντα λάμπεις όταν πετάς με αυτοπεποίθηση και αυτά τα πέταλα και τα φύλλα φαίνεται να μετριάζουν το φως σου. Επίσης πετάς με πιο πολλή χάρη όταν δεν έχεις πράγματα που σε βαραίνουν. Είσαι πιο όμορφη όταν είσαι εσύ. Αυτή είναι η αλήθεια.”

Το παραμύθι «Ο Καλύτερος Άνθρωπος» θα το βρεις εδώ


error: Content is protected !!