close
Κύπρος: αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο από νηπιαγωγείο επειδή δείχνει γονείς του ίδιου φύλου

Κύπρος: αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο από νηπιαγωγείο επειδή δείχνει γονείς του ίδιου φύλου

Βιβλίο, για το περιεχόμενο του οποίου υπήρξε διαμαρτυρία – και το οποίο ήταν μεταξύ των 50 βιβλίων που είχαν δοθεί στο σχολείο από το Σύνδεσμο Γονέων – αποσύρθηκε από συγκεκριμένο νηπιαγωγείο της Λευκωσίας.

«Προσβάλλουν τον θεσμό της οικογένειας»

Το θέμα ανέδειξαν με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι Eνεργοί Πολίτες- Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι «αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας» και ότι «το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχυση ταυτότητας».

Τέλος, η επιστολή υπογραμμίζει το αίτημα για διεξαγωγή έρευνας και σημειώνει ότι οι Eνεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών θα επιδείξουν μηδενική ανοχή.

Η απάντηση των εκδόσεων Διόπτρα

Για το ζήτημα υπήρξε τοποθέτηση των εκδόσεων Διόπτρα, που εκφράζουν τη λύπη αλλά και την απογοήτευσή τους για τον χαρακτηρισμό του «ανήθικου» που προσδόθηκε στο βιβλίο.

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα στην Κύπρο χαρακτήρισε «ανήθικο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας», αναφέρουν οι εκδόσεις, που παραθέτουν και μέρος της επιστολής του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

error: Content is protected !!