close
Ανακαλύπτοντας Μαζί τον Κόσμο: Οι Πρώτοι Τρεις Μήνες με το Μωρό σας

Ανακαλύπτοντας Μαζί τον Κόσμο: Οι Πρώτοι Τρεις Μήνες με το Μωρό σας

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό

Οι πρώτοι τρεις μήνες της ζωής του παιδιού σας είναι γεμάτοι καινούργιες εμπειρίες: για εσάς, ο ρόλος του γονιού για το μωρό σας, τα πάντα γύρω του. Περνώντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το μωρό σας, θα σας μάθει και θα το μάθετε, και ο δεσμός μεταξύ σας θα δυναμώσει.

Ρυθμίζοντας τον Κύκλο Ύπνου και Δραστηριότητας

Τα ωράρια ύπνου και δραστηριότητας θα περάσουν σταδιακά σε έναν πιο ομαλό ρυθμό που θα σέβεται τη μέρα και τη νύχτα. Μην βιάζεστε όμως: αυτό μπορεί να αργήσει αρκετά ανάλογα με το παιδί, και, σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο στο οποίο μπορείτε να ελπίζετε είναι ο 6ωρος συνεχόμενος ύπνος.

Η Σημασία της Καθημερινής Ανάπτυξης

Ακόμη και αν οι γύρω σας πιστεύουν ότι το μόνο που κάνει το μωρό σας είναι να κοιμάται, να τρώει και να κλαίει, η αλήθεια είναι ότι αναπτύσσεται ραγδαία: μεγαλώνει και δυναμώνει καθημερινά, ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και γίνεται πιο δραστήριο. Μαθαίνει να σηκώνει το κεφάλι και να το κρατά όρθιο όταν είναι μπρούμυτα και σιγά σιγά να το στρέφει για να κοιτάξει κάτι που προκαλεί το ενδιαφέρον του.

Ανταποκρίσεις και Συναισθήματα: Πέρα από το Κλάμα

Τα μωρά νιώθουν μια ακατανίκητη έλξη για τα πρόσωπα των ανθρώπων. Παρόλο που δεν μπορούν να τα διακρίνουν καθαρά, το μωρό σας μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο της μαμάς ή του μπαμπά.

Γύρω στις 6-8 εβδομάδες, φτάνει η μεγάλη στιγμή του πρώτου χαμόγελου. Οι γονείς, αλλά και άλλα φιλικά πρόσωπα, θα ανταμείβονται πλέον με ένα πλατύ χαμόγελο καθώς κοιτάζουν το μωρό.

Το κλάμα και οι αντιδράσεις του μωρού αλλάζουν χαρακτήρα, με αποκορύφωμα τους κολικούς στο ορόσημο των τριών μηνών που απεύχονται όλοι οι γονείς. Από εκεί και πέρα, η ένταση του κλάματος συνήθως μειώνεται σταθερά.

Τα χέρια και τα πόδια του, που στην αρχή τινάζονται ανεξέλεγκτα, αρχίζουν να ηρεμούν και οι κινήσεις τους γίνονται πιο συντονισμένες. Θα αρχίσει να εξετάζει με ενδιαφέρον τα χεράκια του, να τα βάζει στο στόμα και να τα σφίγγει στο στήθος του. Ετοιμάζεται για το επόμενο αναπτυξιακό του ορόσημο: να πιάνει με δική του πρωτοβουλία διάφορα αντικείμενα.

Προς την Αυτονομία: Οι Πρώτοι Μήνες και Πέρα

Από 4 μηνών το μωρό σας θα αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο – ολοένα και πιο μακριά από την αγκαλιά των γονιών του. Μετά τους πρώτους μήνες της ζωής, εφόσον έχουν τεθεί τα σωστά θεμέλια, το παιδί σας θα αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του με αυτοπεποίθηση, γεμάτο χαρά και περιέργεια, και αργά ή γρήγορα θα προφέρει τις πρώτες του συλλαβές.

Το Mommy Cool προτείνει:

Για να γίνουν οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό, πιο εύκολες προτείνουμε τον αποστειρωτή ατμού NUK και τον στεγνωτήρα μπιμπερών και σκευών μωρού NUK.


Με τον αποστειρωτήρα ατμού NUK μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι μικροοργανισμοί εξολοθρεύονται αξιόπιστα από τις φιάλες, τις πιπίλες και τα εξαρτήματα. Ωστόσο, ο αποστειρωτήρας ατμού όχι μόνο εξασφαλίζει την πλήρη και επιμελή αποστείρωση – αλλά και διευκολύνει τη δουλειά της καθημερινής οικογενειακής ζωής.
Ο αποστειρωτής ατμού NUK Vario Express αποστειρώνει με ατμό φιάλες μπιμπερό – απομακρύνοντας το 99,9% των μικροβίων χωρίς καθόλου χρήση χημικών.

Για να μην ανησυχείτε, πού θα χωρέσετε τώρα όλα τα μπιμπερό, τις θηλές, τις πιπίλες και τα άλλα εξαρτήματα, τα οποία πρέπει να στεγνώνετε καθημερινά μετά το πλύσιμο ή την αποστείρωσή τους, υπάρχει πλέον ο στεγνωτήρας MultiDry της NUK. Σε σχήμα λουλούδι προσελκύει τα βλέμματα σε κάθε κουζίνα και χωράει έως και έξι μπιμπερό, καθώς και πάρα πολλά εξαρτήματα. Οι πιπίλες, οι θηλές και τα βρεφικά κουτάλια τοποθετούνται εύκολα στα φύλλα, στη βάση και στο πλέγμα στο κέντρο του λουλουδιού.

error: Content is protected !!