close
Θάνος Ασκητής: “Ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν”

Θάνος Ασκητής: “Ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν”

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και στην Νανά Παλαιτσάκη, για τα μυστικά των σύγχρονων σχέσεων, τον γάμο του και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά και την παράταξη “Αττική Μπροστά”.

Όσα είπε ο Θάνος Ασκητής

“Το πρώτο κομμάτι του προγράμματος μου αφορά την πρόληψη στην οικογένεια. Η οργή, ο θυμός, η σιωπή, η άρνηση, ο φόβος, η επιθετικότητα και η βία κυριαρχούν στην ψυχή και το μυαλό σας μετά την οικονομική κρίση”, είπε αρχικά ο Θάνος Ασκητής.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

“Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ένα «φαινόμενο». Η εκλογή του ως πρόεδρος κόμματος, έχει βαθύ προβληματισμό. Το σεξαπίλ και η προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του, συμπλήρωσε ο Θάνος Ασκητής.

“Ο γάμος είναι θεσμός, που δίνει το νόημα στο ζευγάρι. Είμαι απόλυτος και κάθετος στο γεγονός ότι ζευγάρι για έμενα είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν”, πρόσθεσε.

“Πρέπει να φύγουμε από νευρώσεις και φοβίες μας, γιατί η ομοφυλοφιλία είναι υπαρκτή, φυσιολογική συμπεριφορά στη σύγχρονη κοινωνία και δεν πρέπει να μένουμε στα κλασικά στερεότυπα ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι τα πρότυπα» επισήμανε ο ψυχίατρος.

Και στη συνέχεια εξήγησε ότι «δε θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί. Και δεν το χειροκροτώ με την έννοια ότι το “θέλω παιδί” σημαίνει είτε ότι θα υιοθετήσουν ένα ή θα πρέπει να βρεθεί μια γυναίκα για να περάσει το δικό του γονίδιο. Για εμένα το γονίδιο δεν περνά από δυο συστήματα ομόφυλα. Ζευγάρι είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν».

Για την σύζυγό του αποκάλυψε πως, “μαζί με τη σύζυγό μου διατηρήσαμε τη σχέση μας, αν και είχαμε “σύννεφα” και φορτίσεις. Δεν υπάρχει ”τέλεια σχέση”, έχοντας καταγράψει το ιστορικό μου 70.000 ζευγάρια. Στην ερώτηση αν υπάρχει απιστία στα ζευγάρια, η απάντηση είναι “ναι”. Ένας γάμος μπορεί να συνεχιστεί αν ξεπεραστεί η απιστία. Η γυναίκα μεγαλώνοντας θέλει τρία πράγματα: ασφάλεια, ένα παιδί και φροντίδα. Είναι τραγικό να λέμε ότι θα ζήσουμε κάποιον εφ’ όρου ζωής. Αν αύριο δεν θέλω να ζήσω με κάποιον, ανοίγω την πόρτα και φεύγω, είναι μήνυμα ωριμότητας χωρίς να βασανίζει ο ένας τον άλλον»

Πηγή:ontime24.gr

error: Content is protected !!