close
Έστειλε μήνυμα στον γιατρό ότι πάει κλινική – Το επόμενο λεπτό γέννησε μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της στη Λευκωσία – Ο άντρας της έκοψε τον ομφάλιο λώρο!

Έστειλε μήνυμα στον γιατρό ότι πάει κλινική – Το επόμενο λεπτό γέννησε μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της στη Λευκωσία – Ο άντρας της έκοψε τον ομφάλιο λώρο!

Μια συγκλονιστική εμπειρία είχε η 38χρονη Αγγέλα από τη Λευκωσία η οποία έφερε στον κόσμο το τέταρτο της παιδί, μια υγιέστατη κορούλα, χωρίς ιατρική βοήθεια στο σπίτι της! Στο πλευρό της ήταν φυσικά ο σύζυγος της, Αντρέας που επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία στην πιο ιερή στιγμή, αυτή της γέννησης μιας ζωής.

Η Αγγέλα περιγράφει στο OMEGAlive:

«Στις 23 Οκτωβρίου κι ενώ ξημέρωνε Δευτέρα πρωί, κατά τις 4 τα ξημερώματα άρχισα να έχω λίγους πόνους. Είπα να μείνω στο κρεβάτι μου γιατί θεώρησα ότι μπορεί να ήταν μια σύσπαση. Κατά τις 4 και 45 πήγα στην τουαλέτα και είδα λίγο αίμα. Αμέσως έτρεξα να ξυπνήσω τον Αντρέα που κοιμόταν να του το πω. Αυτό και έκανα. Του είπα ότι πονώ λίγο αλλά επειδή είδα αίμα σημαίνει ότι θα γεννήσω και πρέπει να πάμε στην κλινική. Όμως είπαμε να πάρουμε πρώτα τα μωρά στο σχολείο και να πάμε μετά τις 8 το πρωί. Στις 5 το πρωί άρχισα να ετοιμάζομαι. Μπήκα στο μπάνιο, βάφτηκα, στολίστηκα. Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και του είπα ότι πονούσα για να ξυπνήσει τη μητέρα μου αφού θα πηγαίναμε μέσα στην κλινική».
Γέννησε μέσα σε δύο λεπτά

Όπως λέει η μητέρα, γέννησε μέσα σε ένα λεπτό μετά την αποστολή του μηνύματος στον γιατρό της ότι θα πάει στην κλινική!

«Στις 5:46 στέλνω μήνυμα στην γυναικολόγο μου και στον παιδίατρο ότι άρχισα να έχω πόνους και πως ξεκινώ σε λίγο να έρθω. Στις 5:47 γέννησα! Είχα νιώσει ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα. Όπως κατεβάζω τα ρούχα μου, σπάζουν τα νερά. Άρχισε να βγαίνει το κεφάλι του μωρού και φώναζα ”η κκελλούα, η κκελλούα΄΄. Ο άντρας μου έτρεξε έπιασε το κεφάλι του μωρού και λέει ”εν δαμέσα που θα γεννήσουμε΄΄. Χαμήλωσα προς τα κάτω, βγήκε το μωρό και το έπιασε στα χέρια του».

Το κοριτσάκι γεννιέται με τη μάνα και τον πατέρα μέσα στην τουαλέτα.

«Αυτό που θυμάμαι είναι ότι είχα θυμηθεί ότι η γυναικολόγος μου έλεγε ότι ο ομφάλιος λώρος ήταν τυλιγμένος γύρω από τον λαιμό του μωρού. Τον έπιασα και τον ξετύλιξα. Ο άντρας μου ήταν ψύχραιμος και είχε τηλεφωνήσει του παιδίατρου αλλά και της γυναικολόγου που του έλεγαν τι να κάνει. Έδεσε τον ομφάλιο λώρο κόμπο με κορδέλα για να διακόψει τη ροή του αίματος. Μέτρησε που να τον δέσει και που να τον κόψει. Τυλίξαμε το μωρό με σεντονάκι. Στο μεταξύ ήρθαν στο σπίτι και οι γονείς μου. Η μητέρα μου τηλεφώνησε στο ασθενοφόρο που ήρθε και μετέφερε εμένα και το μωρό στην κλινική. Είχαμε αγχωθεί πολύ διότι γεννήσαμε χωρίς γιατρούς αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
Η Χαρά που έλαβε αυτό το όνομα καθώς η οικογένεια είναι τόσο χαρούμενη για τον ερχομό της στη ζωή, γεννήθηκε και ζύγιζε 2760 κιλά και χαίρει άκρας υγείας.

Τα αδερφάκια της που είχαν ξυπνήσει από τις φωνές είχαν αντικρίσει το μωρό μόλις γεννήθηκε προκαλώντας τους απερίγραπτη χαρά. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη χαρά από το να φέρνεις μια ζωή στον κόσμο;

Πηγή: omegalive

error: Content is protected !!