close
Κύπρος: 9+1 παραλίες ιδανικές για οικογένειες με παιδιά

Κύπρος: 9+1 παραλίες ιδανικές για οικογένειες με παιδιά

Από την Αγία Νάπα μέχρι την Πάφο, και από τη Λάρνακα μέχρι τη Λεμεσό, αυτές οι παραλίες – κοντινές και μακρινές – είναι ό,τι πρέπει για τα μπάνια της οικογένειας.

Δείτε πιο κάτω, μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες μας και τρέξτε να τις απολαύσετε!

Λάρνακα

Παραλία Μακένζι 

Η οικογενειακή 

Ίσως η αγαπημένη μας οικογενειακή παραλία!

Η πλήρως οργανωμένη παραλία, μήκους 1 χιλιομέτρου είναι εξίσου δημοφιλής και στις οικογένειες πέρα από τον νεαρόκοσμο, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει… τα πάντα όλα. Και ρηχά νερά, και άμμο για να παίξουν τα μικρά μας και αρκετές επιλογές για φαγητό για κάθε γούστο και πορτοφόλι.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών.  Στα συν βάλε και την εύκολη πρόσβαση!

Τιπ: Νωρίς το πρωί θα απολαύσεις την πιο μια μαγική Ανατολή ηλίου!


Παραλία Φοινικούδες 

Η κοσμοπολίτικη

Ο πιο διάσημος παραλιακός δρόμος της Λάρνακας, οι Φοινικούδες, είναι μήκους 600 μέτρων και συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό.

Η παραλία προσφέρει ποικίλα θαλάσσια σπορ και επίσης φιλοξενεί στην άμμο της μεγάλα αθλητικά τουρνουά, καθώς και συναυλίες στη σκηνή της που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και στις δύο κεντρικές της πλατείες – η μία έχει παγκάκια και συντριβάνι. Ως εκ τούτου, προσελκύει κάθε ηλικία, κι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για οικογένειες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Μας αρέσει ιδιαίτερα επειδή το εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται στους πίσω παράλληλους δρόμους.

 


Secret Paradise of Alaminos

Η παραδεισένια

Στη παράλια της Αλαμινού, μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων, υπάρχει ένας μυστικός παράδεισος. Μια οργανωμένη, σύγχρονη για κολύμβηση παραλία.

Ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης είναι λίγα μέτρα από την παραλία. Υπάρχει πεζόδρομος ο οποίος ξεκινά από την παραλία και καταλήγει, ένα χιλιόμετρο μακριά, στον ολοκαίνουργιο τουριστικό οικισμό Aldiana Zypern.

Η παραλία παρέχει υπηρεσίες όπου μπορεί ο επισκέπτης να ενοικιάσει κρεβατάκι και ομπρέλα και οι τιμές είναι αναρτημένες. Το περίπτερο προδφέρει πάρα πολλά είδη ποτών σε τιμές υπεραγοράς και όχι τουριστικού περιπτέρου.

 

Πάφος

Κόλπος Κοραλλιών παραλία (Coral Bay beach)

Η αμμώδης

Είναι διάσημη για την απόλυτα απαλή άμμο, τη ζεστή και ήρεμη θάλασσα, τις όμορφες πανοραμικές και άψογη καθαριότητα.

Ανήκει στον Δήμο Πέγειας, έχει μήκος περίπου 500 μέτρα και τα ήρεμα, αβαθή και πεντακάθαρα νερά της την κάνουν ιδανική για οικογένειες, αφού είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα και για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Αν περπατήσουμε κατά μήκος της ακτογραμμής ως τη βόρεια και τη νότια ακτή της, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακά λαξευμένο τοπίο με θαλάσσιες σπηλιές!

Παραλία Βρυσούδια Α (SODAP)

Η χρυσή αμμουδιά 

Η παραλία βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, παραπλεύρως της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Οι ντόπιοι την γνωρίζουν κα ως παραλία SODAP, από το όνομα της γνωστής εταιρείας κρασιών.

Η αμμουδιά είναι ολόχρυση και τα καθαρά νερά της είναι ήρεμα και ρηχά, καθιστώντας την δημοφιλή επιλογή για όλους, συμπεριλαβανομένων και οικογενειών με παιδιά

Περιβάλλεται από βράχια, φοίνικες και άγρια βλάστηση. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες με ομπρέλες, τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, ποικιλία θαλάσσιων σπορ.

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.α.



Παραλία Λατσί

Η μυστική

Η παραλία Λατσιού στην Πάφο, κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς είναι λιγότερο γνωστή και δεν προσελκύει πολλούς τουρίστες. Ωστόσο η πανέμορφη ακτή της παραλίας που έχει ένα μείγμα από χρυσή άμμο, βότσαλα και καταγάλανα νερά, έχει καταταχθεί ως μία από τις καλύτερες «μυστικές παραλίες» της Ευρώπης.

Είναι το τέλειο μέρος για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της Κύπρου. Μάλιστα, το Λατσί περιβάλλεται από εντυπωσιακά βουνά.

Η παραλία έχει ναυαγοσώστες, ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση.

Αγία Νάπα

Παραλία Νησί – Nissi Beach

Η ξεχωριστή

Η παραλία που φέρει το όνομα Nissi Βeach,χαρακτηρίζεται από την χρυσαφιά αμμουδιά της και απλώνεται σε ένα φυσικό απάνεμο κόλπο με ρηχά και καθαρά νερά.

Κοντά στην Παραλία Νησί υπάρχουν μπαράκια και χώροι αναψυχής ενώ προσφέρει στους λουόμενους άνεσης όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, μπαρς, σχολή καταδύσεων και οργανωμένα πάρτυ, ενώ υπάρχει ποικιλία καταλυμάτων, εστιατορίων και περιπτέρων στην περιοχή.

Παραλίμνι/Πρωταράς

Παραλία Αγίας Τριάδας 

Η Παραλιμνίτικη

Η παραλία Αγία Τριάδα, που βρίσκεται στη δημοφιλή για διακοπές πόλη Παραλίμνι, εκτείνεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο και μπορεί να είναι περήφανη για την όμορφη, ψιλή και χρυσή αμμουδιά της καθώς και για τα κρυστάλλινα νερά της.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει ποικιλία εστιατορίων και περίπτερα

 

Παραλία Περνέρα

Η απομονωμένη 

Η πιο απομονωμένη παραλία Περνέρα Παραλίμνι, που βρίσκεται κοντά στη δημοφιλή πόλη για διακοπές του Παραλιμνίου, μπορεί να περηφανεύεται για την όμορφη και ψιλή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της.

Αποτελεί μια καλή επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τα καλοκαιρινά πλήθη.

Η παραλία έχει τη διαπίστευση της Γαλάζιας Σημαίας και παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσώστη.  Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποικιλία από θαλάσσια αθλήματα και υπάρχουν ομπρέλες και κρεβατάκια προς ενοικίαση

 

Παραλία Πρωταράς (Κόλπος Fig Tree )

Η κρυστάλλινη 

Η δημοφιλής παραλία Πρωταράς – πιο γνωστή ως Κόλπος Fig Tree – που βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο Πρωταράς στη δημοφιλή για διακοπές πόλη Παραλίμνι, περηφανεύεται για την όμορφη και ψιλή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της

Με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή άμμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους. Στο Fig Tree Bay υπάρχουν σύγχρονες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και παροχών για άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

Το MommyCool προτείνει:

Αντηλιακή σειρά Σώματος & Προσώπου υψηλής προστασίας δείκτη SPF 50 Mustela® με Βιολογικό αβοκάντο.Τα αντηλιακά Mustela® προστατευούν από τις ακτίνες UVA και UVB τα μωρά και τα παιδιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης*, τις εγκύους αλλά και όλη την οικογένεια. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου, του μη ανεκτικού, του ατοπικού και του φωτοευαίσθητου. Είναι εύκολα στην εφαρμογή, και με φόρμουλα πολύ ανθεκτική στο νερό και στην άμμο.

Με Φίλτρα UV που συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της Χαβάης για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων.

*Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε περίπτωση αναπόφευκτης έκθεσης στον ήλιο.

error: Content is protected !!