close
Πως να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί μου;

Πως να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί μου;

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ πιο εύθραυστο από το δικό σας και ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε για το δέρμα του μια αντηλιακή προστασία βέλτιστης αποτελεσματικότητας ενάντια στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου, που θα το διατηρεί απαλό και θα προστατεύει τα κύτταρά του.

Μια καλή αντηλιακή προστασία για το μωρό σας θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Να παρέχει δείκτη SPF 50, σε συνδυασμό με προστατευτική δράση του δερματικού φραγμού για τη διαφύλαξη της φυσικής άμυνας του δέρματος και την αποφυγή της καταστροφής των κυττάρων από την έκθεση στον ήλιο.
 • Η σωστή αντηλιακή προστασία πρέπει να προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από τη UVB.
 • Να διαθέτει εγγύηση υψηλής ανοχής: η σύνθεσή του πρέπει να είναι υποαλλεργική, χωρίς αλκοόλ, χωρίς paraben, και να έχει υποβληθεί σε δερματολογικό έλεγχο.
 • Να είναι προσαρμοσμένο στη ζωή των παιδιών: το προϊόν πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό, άμμο και στον ιδρώτα και να είναι ορατό κατά την εφαρμογή για να μην παραλείπετε καμία ζώνη.
 • Να είναι κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, ατοπικό ή φωτοευαίσθητο.
 • Να έχει εύκολη εφαρμογή.

 

Για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι ακολουθούμε κάποιες απλές συμβουλές:

 • Αποφεύγετε να εκθέτετε το μωρό στον ήλιο, ειδικά από τις 11 π.μ. έως τις 16 μ.μ.
 • Να αναζητάτε πάντα τη σκιά όταν ο ήλιος είναι πολύ έντονος.
 • Να μην αφήνετε ποτέ το παιδί γυμνό ή με το μαγιό στον ήλιο. Να φοράτε στο παιδί φαρδιά ρούχα από χοντρό βαμβακερό ύφασμα για να φιλτράρονται ικανοποιητικά οι ακτίνες UV, καπέλο με πλατύ γείσο και ειδικά γυαλιά ηλίου
 • Εφαρμόζετε παχιά στρώση προϊόντος αντηλιακής προστασίας με προσαρμοσμένο δείκτη SPF (50), 20 λεπτά πριν από την έκθεση. Να επιμένετε στις υπερεκτεθειμένες ευαίσθητες ζώνες (μέτωπο, μήλα, μύτη, χείλη).
 • Να προστατεύετε το παιδί ακόμα και στη σκιά ή όταν έχει συννεφιά: το 80% των ακτίνων UV διαπερνά τα σύννεφα και η ομπρέλα δεν αποτελεί επαρκές μέσο προστασίας.
 • Να ανανεώνετε την εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας βάζοντας επαρκή ποσότητα κάθε 2 ώρες και μετά από κάθε βουτιά.
 • Να δίνετε συχνά υγρά στο παιδί σας, ακόμα και αν δεν το ζητήσει.
 • Να προσέχετε τα αντηλιακά προϊόντα σας: να ξανακλείνετε καλά τη συσκευασία, να μην τα αφήνετε στον ήλιο και να μην ξαναχρησιμοποιείτε ποτέ την επόμενη χρονιά ένα ήδη ανοιγμένο προϊόν.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας είναι από τις πιο ηλιόλουστες της Ευρώπης! Είναι όμως σημαντικό να απολαμβάνουμε τις βόλτες στη λιακάδα είτε το καλοκαιρινό μας μπάνιο στη θάλασσα, προστατευμένοι από τον ήλιο, καθώς τα τελευταία χρόνια η παρατεταμμένη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Ας χαρούμε τον ήλιο υπεύθυνα!

Το MommyCool προτείνει:

Αντηλιακή σειρά Σώματος & Προσώπου υψηλής προστασίας δείκτη SPF 50 Mustela® με Βιολογικό αβοκάντο.Τα αντηλιακά Mustela® προστατευούν από τις ακτίνες UVA και UVB τα μωρά και τα παιδιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης*, τις εγκύους αλλά και όλη την οικογένεια. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου, του μη ανεκτικού, του ατοπικού και του φωτοευαίσθητου. Είναι εύκολα στην εφαρμογή, και με φόρμουλα πολύ ανθεκτική στο νερό και στην άμμο.

Με Φίλτρα UV που συμμορφώνονται με τη νομοθεσία της Χαβάης για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων.

*Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε περίπτωση αναπόφευκτης έκθεσης στον ήλιο.

error: Content is protected !!