close
Κύπρος: Αρνήθηκαν στον μικρό Αντώνη να έχει συνοδό σε θερινό σχολείο

Κύπρος: Αρνήθηκαν στον μικρό Αντώνη να έχει συνοδό σε θερινό σχολείο

Απογοήτευση προκαλεί στην οικογένεια του μικρού Αντώνη ο οποίος είχε δώσει τον δικό του αγώνα με την υγεία του έχοντας στο πλευρό του όλη την Κύπρο, η άρνηση του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα της οικογένειας για να έχει ως συνοδό στο θερινό δημόσιο σχολείο όπου θα φοιτούσε από τη Δευτέρα και στο οποίο εγκρίθηκε, τη νοσηλεύτρια που είχε σταθεί δίπλα του από τον περασμένο Μάρτιο.

Μιλώντας στο OMEGAlive, η μητέρα του Αντώνη, Χαρά Θωμά, ανέφερε πως η στάση της Υπουργού Υγείας προς το αίτημα την έχει στεναχωρήσει καθώς δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο «η Υπουργός είπε ότι θέλουμε πολύ να βοηθήσουμε αλλά για να είμαστε όλοι ίσιοι δεν θα δώσουμε ούτε στον Αντώνη».

 

Η κ. Θωμά αναφέρει ότι η Υπουργός δεν πρότεινε καν εναλλακτική λύση και δεν έχει καμία πρόθεση να βοηθήσει. Ουσιαστικά, λόγω των καλοκαιρινών αδειών η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία απασχολείται στο Μακάρειο δεν θα μπορεί να συνοδεύει το παιδί στο θερινό σχολείο. Η μητέρα του παιδιού θεωρεί ότι ουσιαστικά πρόκειται για αποκλεισμό του παιδιού το οποίο είναι πλέον έξι χρονών, πανέξυπνο και δικαιούται να έχει ίση αντιμετώπιση ως παιδί με κινητική αναπηρία με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. « Η λύση δεν είναι να μην δώσουμε σε κανέναν, η λύση είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά που δικαιούνται ίση πρόσβαση στην υγεία και στην Παιδεία», τονίζει η μητέρα του Αντώνη με αφορμή τα όσα της ανέφερε τηλεφωνικά η Υπουργός Υγείας.

«Είναι αυτό κράτος πρόνοιας; Δεν δικαιούται μετά από τόσο καιρό που έβλεπε το ταβάνι να ζήσει; Ήταν κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους τα πρώτα χρόνια» τονίζει η μητέρα.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Αντώνης έχει ανάγκη δίπλα του νοσηλευτή λόγω της τραχειοστομίας.

Εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Υγείας η οικογένεια, έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Υγείας στην οποία αναφέρεται ότι είναι αδύνατη η απόσπαση της νοσηλεύτριας που συνοδεύει τον Αντώνη, χωρίς να δοθεί κάποια εναλλακτική πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση αυτή της Υπουργού Υγείας κυρίας Πόπης Κανάρη αποτελεί μελανό σημείο και οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια για κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες».

Η κ. Θωμά μίλησε για το θέμα και στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα».

Πηγή : omegalive.com.cy

error: Content is protected !!