close
Αθήνα – 12 κορυφαίες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά

Αθήνα – 12 κορυφαίες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά

Η cool μαμά Μαρία πήγε διακοπές στην Αθήνα με την οικογένεια της με ένα σκοπό, να περάσουν όλοι υπέροχα!

Πως μπορείς να περάσεις ωραία μια ολόκληρη εβδομάδα στην Αθήνα με παιδιά; 
Παρακάτω θα δείτε τις προτάσεις τους, όπως μας της διηγήθηκε η μαμά Μαρία!

Day 1:

Σύνταγμα.

Αλλαγή φρουράς κάθε 1 ώρα.

● Βόλτα με το τρενάκι στην Αθήνα.
Βλέπεις τα πιο σημαντικά μνημεία/μέρη και ακούς σύντομη ξενάγηση. Το παίρνεις από την αρχή της Ερμού. Έχει κάθε μισή ώρα.Αρέσει στα παιδιά γιατί είναι ανοιχτό. Περίπου 30-40 λεπτά διαδρομή.https://www.athenshappytrain.com/el/

● Μουσείο ψευδαισθήσεων.

Θέλεις περίπου 1 ώρα να το γυρίσεις και να βγάλεις φωτογραφίες ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο κάθε σημείο.https://museumofillusions.gr/athens/

Day 2:Εθνικός κήπος (ακριβώς πίσω από Σύνταγμα).

Έχει μέσα λίμνες, μονοπάτια, γέφυρες, ρυάκια, πολλά δέντρα και φυτά, παιδική χαρά και παιδική βιβλιοθήκη. Ταίσαμε τα ψαράκια στη λίμνη, είδαμε χελώνες, πουλιά, χήνες. Έχει μικρό καφενείο. Πήραμε και μπάλα και παίξαν τα παιδιά. Πήγαμε κατά τις 11 και κάτσαμε 2-3 ώρες. Είχε δροσιά και δεν μας ενόχλησε που ήταν μεσημέρι.https://m.cityofathens.gr/node/614Μουσείο Μπενάκη.

Έχει πολλά παραρτήματα. Εμείς πήγαμε στο μουσείο ελληνικού πολιτισμού που ήταν στον δρόμο μας, απέναντι από τον Εθνικό κήπο. Εδώ θα βαρεθούν τα παιδιά. Έχει εκθέματα και είχε και μια έκθεση ζωγραφικής. Δεν θα πήγαινα ξανά. Εχει όμως κι άλλα παρτήματα όπως το μουσείο παιχνιδιού που δεν πήγαμε. Σίγουρα εκεί θα ήταν πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά.https://www.benaki.org/index.php?lang=elΑκρόπολη-Παρθενώνας.

Μπαίνεις δωρεάν με την κάρτα ΠΟΠΟ ή την κάρτα εκπαιδευτικού αν είσαι εκπαιδευτικός. Είναι 20 ευρώ το άτομο κανονική τιμή. Έχει χώρο φύλαξης αντικειμένων πχ καροτσιού γιατί δεν μπορείς να την πάρεις πάνω. Ο χώρος φύλαξης όμως κλείνει 7.45 μμ. Απόγευμα που είναι δροσιά είναι κατάλληλη η επίσκεψη. Πήγαμε 6.30. Είχε ωραίο αεράκι. Νόμιζα πως ήθελες ώρα να ανέβεις αλλά είναι 5-7 λεπτά διαδρομή. Καθόλου κουραστικό.

Day 3:

Μουσείο Ακρόπολης.

Πήγαμε με Μετρό στο σταθμό Ακρόπολης. Μπαίνεις δωρεάν με την κάρτα τρίτεκνων και ταυτότητες. Επίσης με την κάρτα εκπαιδευτικού πάλι μπαίνεις δωρεάν. Στις πληροφορίες έχει φυλλάδια εξερεύνησης ανά ηλικία που βοηθούν και τον γονιό να καθοδηγήσει το παιδί να βρίσκει πράγματα μέσα στο μουσείο. Υπάρχει χώρος με διαδραστικά παιχνίδια και ακουστική ξενάγηση που όμως δεν λειτουργούν λόγω covid. Θέλεις 2 ώρες να γυρίσεις το μουσείο. Έχει και καφετέρια. Αν θες πας και στο υπόγειο να κάνεις ανασκαφή αρχαιολογικού χώρου.https://www.theacropolismuseum.gr/

Κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιαρχος.
Πρωί είναι ζέστη. Είναι καλύτερα να πάτε απόγευμα. Έχει δωρεάν μινι bus που σε μεταφέρει προς και από το ίδρυμα σε συγκεκριμένες ώρες. Το παίρνεις από τα φώτα της Ερμού, έξω από τα mcdonalds. Στο πιο κάτω λινκ μπορείς να δεις τις ώρες.https://www.snfcc.org/ypiresia-shuttle-busΕίναι πολυ ωραίο. Έχει συντριβάνια με νερό που χορεύει κάθε μισή ώρα με μουσική, πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, gift shop, 2 αίθουσες με εκθέματα, φάρο στον οποίον ανεβαίνεις και βλέπεις την θέα. Έξω έχει πολύ ωραίους κήπους και μονοπάτια, γήπεδα, υπαίθρια μουσικά όργανα, μεγάλο σκάκι, 3-4 καντίνες για φαγητό. Εμείς αγοράσαμε και το σακίδιο του εξερευνητή από την υποδοχή αλλά ήταν περιττό. Αν θες ενοικιάζεις και ποδήλατα για βόλτα. Οπωσδήποτε να βάλετε σπρει για κουνούπια πριν πάτε. Μας τσίμπησαν αρκετά!https://www.snfcc.org/

Day 4:

Adventure park στη Μαλακάσα.
Πας με ταξί. Περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. 40 ευρώ η διαδρομή. Είναι πάρκο με σχοινιά και δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, αυτοκινητάκια, τοξοβολία, bungee trampoline, survivor games κλπ. Περάσαμε όλη τη μέρα μας εκεί. Πήγαμε στις 10 και φύγαμε 4. Μπορούσαν άνετα να παίξουν κι άλλο.
Να πάρετε το χρυσό βραχιόλι που κοστίζει 45 ευρω για το κάθε παιδί αλλά αξίζει. Μπορούν να παίξουν απεριόριστα, όπου θέλουν, όσες φορές θέλουν και δικαιούνται και 5 προϊόντα από την καντίνα. Δεν έχει κανονικό φαγητό η καντίνα όμως. Μόνο τσιπς, ποτά, μπάρες. Παραγγείλαμε φαγητό από wolt και μας το έφεραν σπίτι πριν πάμε και το πήραμε μαζί μας γιατί ήταν πολλές οι ώρες. Τα παιδιά παίζουν και οι γονείς κατα κύριο λόγο κάθονται εκτός αν έχετε μικρά παιδιά 3-7 χρόνων που θέλουν ενήλικα μαζί τους. Έχει όμως εκπαιδευτές σε όλα τα σημεία.

https://adventure-park.gr/index.php/el/Day 5:

The Elhnikon Experience Parkhttps://www.facebook.com/TheEllinikon/Πήγαμε απόγευμα με το μετρό στον τελευταίο σταθμό της γραμμής, στο Ελληνικόν. Μετά έχει περπάτημα 10-15 λεπτά.

Καλύτερα να πάτε με ταξί γιατί σε κάποια σημεία ο δρόμος είναι επικίνδυνος!Είναι ένα τεράστιο πρωτότυπο πάρκο με τεράστιες εκτάσεις από γρασίδι, κήπους και πολλά παιχνίδια. Έχει επίσης πίδακες όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν μπάνιο. Να πάρετε μαγιό, παντόφλες, πετσέτες και αλλαξιές. Έχει καντίνα everest για φαΐ. Τα Σαββατοκύριακα προβάλλονται και ταινίες για παιδιά το βράδυ.https://experiencepark.theellinikon.com.gr/en/home/

 

Day 6:● Πολεμικο μουσειο.

Πήγαμε με τα πόδια. 1-1.5 ώρα το βλέπεις.https://warmuseum.gr/

Ίδρυμα Ευγενίδου (πλανητάριο)Υπάρχει αίθουσα προβολής ταινιών. Σινεμά βασικά αλλά η οθόνη δεν είναι μπροστά σου επίπεδη, είναι από πάνω σου σε σχήμα θόλου γι αυτό και οι καρέκλες είναι γυρισμένες προς τα πίσω. Υπάρχει πρόγραμμα ταινιών που δεν είναι σταθερό. Κάθε μέρα είναι διαφορετικό.https://www.eef.edu.gr/el/programmeΕμείς είδαμε το Polaris και τον Κόκκινο πλανήτη. Το πρώτο είναι πιο παιδικό. Το άλλο έχει σπουδαία εφέ!Υπάρχει επίσης αίθουσα με διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής. Αυτό είναι 2 όροφοι. Περνάς άνετα 2+ ώρες εκεί αν θέλεις να ασχοληθείς με όλα. Είναι σπουδαίο!https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/kentro-epistimis-kai-tehnologias/ekthemata/Πληρώνεις είσοδο για τις ταινίες και άλλη εισοδο για τα εκθέματα.Μπορείς να πας με ταξί ή λεωφορείο.Εμείς πήγαμε με το mini bus του Σταύρου Νίαρχου που είναι ακριβώς απέναντι και δωρεάν και περπατήσαμε κανένα 10λεπτο.  Έχει υπόγεια διάβαση και περνάς απέναντι. Στο πλανητάριο έχει καντίνα και gift shop.

Day 7:Xplore entairtainment centre στο Μαρούσι.https://goldenhall.gr/elhttps://www.x-plore.gr/Είναι στον πρώτο όροφο του πολυκαταστήματος My Golden Hall. Πήγαμε με ταξί μας πήρε περίπου  15λεπτά. Υπάρχουν 3 sections (Science, Oceans, Adventures). Αν θες πληρώνεις για όλα ή για 1-2. Εμείς πληρώσαμε για όλα. Αξίζει τον κόπο. Ήταν 60 ευρώ για 4 άτομα (Ο άντρας μου ψώνιζε!). Το εισιτήριο διαρκεί 3 ώρες αλλά δεν μας έβγαλε κανένας έξω. Μείναμε παραπάνω.

Στο Ocean είναι το ενυδρείο, ένα μισάωρο το πολύ περάσαμε εδώ.

Στο Adventure έχει δεινόσαυρους, αυτοκινητάκια, κάστρα, παιχνίδια τύπου fun factory και αλλά διαδραστικά που είναι πολύ ωραία. Η συνοδεία από ενήλικες είναι  υποχρεωτική αλλά μέσα μπορείς να καθίσεις έξω από κάθε παιχνίδι να ξεκουραστείς ενώ τα παιδιά παίζουν.

Στο Science έχει διαδραστικά πειράματα, κάποια από τα οποία συναντήσαμε και στο πλανητάριο. Νομίζω είναι το πιο ωραίο section το science. Μείναμε πολλή ώρα εκεί. Έχει και καντίνα. Στο mall άνετα περνάς μια μέρα ολόκληρη. Πήγαμε η ώρα 1 και φύγαμε η ώρα 7 αλλά θα μπορούσαμε να μείνουμε και περισσότερο. Έχει ΠΟΛΛΑ καταστήματα και εστιατόρια. Επίσης έχει και εξωτερικό ωραίο χώρο για παιχνίδι.

Σειροθετώ με βάση τα λεγόμενα και τον ενθουσιασμό των παιδιών:

1. Xplore2. Adventure park Μαλακάσα3. Μουσείο ψευδαισθήσεων4. Πλανητάριο5. Παρθενώνας6. Μουσείο Ακρόπολης7. Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος8. The Ellhnikon experiece park9. Πολεμικό μουσείο10. Εθνικός Κήπος11. Βόλτα με τρενάκι12. Σύνταγμα

Για παιδιά κάτω των 5 θέλεις οπωσδήποτε καρότσι!!!

Το κείμενο έγραψε η μαμά Μαρία Συμεού, την ευχαριστούμε θερμά!

error: Content is protected !!