close
Επέστρεψε νικήτρια η 4χρονη Μαρία που νοσηλευόταν με στρεπτόκοκκο

Επέστρεψε νικήτρια η 4χρονη Μαρία που νοσηλευόταν με στρεπτόκοκκο

Νικήτρια επέστρεψε στην Κύπρο, μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας στο Ισραήλ, η μικρή Μαρία.

Το τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε μολυνθεί με στρεπτόκοκκο τύπου Α, έδινε από τις 21 Δεκεμβρίου μάχη για τη ζωή, στο Νοσοκομείο Τελασομέρ στο Τελ Αβίβ.

Οι παππούδες της, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, κρατώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν «Καλωσόρισες Μαρία», καθώς και λουλούδια, μπαλόνια και αρκουδάκια, με τα μάτια τους γεμάτα με δάκρυα χαράς, επιφύλαξαν στην μικρή τους πριγκίπισσα και στην οικογένειά της θερμότατη υποδοχή.

Η Μαρία, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, επέστρεψε χαμογελαστή στην Κύπρο.

Ο πατέρας της μικρής Μαρίας, Νικόλας Κωνσταντίνου, ανέφερε πως «μετά από ένα πολλά δύσκολο αγώνα, που ξεκίνησε με λίγες ελπίδες, τελικά κατάφερε η Μαρία να επιστρέψει πίσω και όχι να επιστρέψει πίσω απλά, αλλά να επιστρέψει πίσω υγιής».

Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας είχε αρχίσει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν το μικρό κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με στρεπτόκοκκο τύπου Α.

Η κατάσταση της υγείας της είχε κριθεί ως εξαιρετικά κρίσιμη με το Υπουργείο Υγείας να στήνει στις 21 Δεκεμβρίου γιγαντιαία επιχείρηση για την αεροδιακομιδή της στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο πατέρας της, «το όνειρό μας όταν ξεκινούσαμε ήταν να επιστρέψουμε και οι τέσσερεις με κανονικό αεροπλάνο. Και από την στιγμή που το πετύχαμε τούτο συνεχίζει η ζωή μας από εκεί που έμεινε. Από τις 17 του Δεκέμβρη».

Οι τέσσερις μήνες νοσηλείας της Μαρίας στο Ισραήλ, δύο εκ των οποίων στην εντατική, ήταν εξαιρετικά δύσκολοι.

Η αγάπη του κόσμου και η πίστη στον Θεό ήταν τα εχέγγυα που έδιναν δύναμη στην οικογένεια να αντέξει.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της: «Πολύς κόσμος που δεν μας είδε ποτέ, δεν ήξερε την Μαρία αλλά καθημερινά έστελνε την ενέργεια του και ήταν ένας λόγος να αποκτούμε εμείς δύναμη. Το άλλο που κρατούμε είναι η πίστη. Όταν πιστεύεις και προσεύχεσαι αποδείχτηκε και με την Μαρία, μπορούν να γίνουν θαύματα. Γιατί όντως στη δική μας την περίπτωση μιλούμε για ένα πολύ μεγάλο θαύμα».

Με την περιπέτεια της υγείας της Μαρίας να αποτελεί πλέον μια κακιά ανάμνηση η οικογένεια της δίνει τη δική της συμβουλή στον κόσμο που ήταν δίπλα της.

«Πολύ σημαντικό τα αγαπημένα μας πρόσωπα να τα έχουμε κοντά μας, να περνούμε ποιοτικό χρόνο γιατί κανένας δεν ξέρει τι μας ξημερώνει», δηλώνει ο κ. Νικόλας.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

Οι γονείς της Μαρίας απευθύνουν δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ιατρική ομάδα που παρέλαβε την κόρη τους στο Νοσοκομείο στην Κύπρο και έκανε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει, στους ιατρούς στο Ισραήλ οι οποίοι ήταν δίπλα στην Μαρία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά και στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Ο πατέρας της μικρής Μαρίας δήλωσε: «Η κυρία Γιαννάκη που ανέλαβε προσωπικά μια τέτοια δύσκολη επιχείρηση, επήρε το ρίσκο να υπογράψει για να διακομιστεί η Μαρία σε μια κατάσταση που η Μαρία δεν ήταν η καλύτερη και δικαιώθηκε και μαζί της δικαιωθήκαμε και εμείς. Έκανε κάτι που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή».

Το θαύμα έγινε και η Μαρία βρίσκεται πλέον στο σπίτι της.

Η επόμενη μέρα, όπως καταληκτικά ανέφερε ο πατέρας της, θα την βρει πίσω στην καθημερινότητά της.

Να κάνει όλα όσα αγαπά και όσα στερήθηκε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Μαζί της και οι ευχές όλων μας!!!

Για τους δύσκολους αυτούς τέσσερεις μήνες αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ανατρέχοντας στην πρώτη στιγμή που το Υπουργείο πήρε το ρίσκο μεταφορά της μικρής Μαρίας στο Ισραήλ.

Παραδέχθηκε πως ήταν μια δύσκολη απόφαση που έλαβε τον Δεκέμβριο, καθώς ήταν μια άκρως επείγουσα κατάσταση που έχριζε διαχείρισης, ωστόσο το θαύμα έγινε, και η μικρή Μαρία επέστρεψε στην Κύπρο νικήτρια από την μεγάλη αυτή δοκιμασία.

Πηγή: ANT1 KΥΠΡΟΥ

error: Content is protected !!