close
Προωρότητα: όταν το ρεβεγιόν το κάνεις στην ΜΕΝΝ

Προωρότητα: όταν το ρεβεγιόν το κάνεις στην ΜΕΝΝ

Όταν η αλλαγή του χρόνου σε βρίσκει στη ΜΕΝΝ, ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει είναι μάλλον δεδομένος. Ήταν μία χρονιά δύσκολη, δυσάρεστη, άδικη. Μία χρονιά που είχε μία δύσκολη εγκυμοσύνη, ένα πρόβλημα υγείας, έναν πρόωρο τοκετό. Ίσως να είχε μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη με κάποια επιπλοκή στη γέννα. Ίσως και κάποια απώλεια.

Όποιος και αν ήταν ο λόγος, η ουσία είναι μία. Αυτή τη στιγμή το μωρό σου βρίσκεται μέσα σε μία θερμοκοιτίδα να παλεύει για το αυτονόητο, να ζήσει. Σε αυτή την αλλαγή του χρόνου όμως, κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να κάνεις ένα διαφορετικό απολογισμό.
Σκέψου όλα όσα σου δόθηκαν: ένας γιατρός που ίσως υπερέβαλε εαυτόν, μία αεροδιακομιδή που στήθηκε απόλυτα πετυχημένα και για αυτό το μωρό σου έχει τη δυνατότητα να παλέψει. Ένας καινούργιος φίλος, ένας φίλος που αν και ξέρεις ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορείς να κλάψεις στον ωμό του ή να του μιλήσεις για τους πιο μεγάλους σου φόβους.

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, υπάρχουν κι άλλα. Το μωρό σου, αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι, σε έκανε γονιό. Σου έδωσε και σου δίνει καθημερινά την ευκαιρία να είσαι μάρτυρας ενός θαύματος. Σου έμαθε και θα συνεχίσει να σου μαθαίνει να νιώθεις ευτυχία με τα πιο απλά πράγματα.

Και αν ούτε αυτά δεν είναι αρκετά, σκέψου και όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά αλλά τελικά δεν πήγαν. Σκέψου πόσο θα μπορούσε ένα δευτερόλεπτο να αλλάξει προς το χειρότερο τη ζωή του μωρού ή και τη δική σου. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να φέρει θλίψη. Όμως κανονικά η σκέψη αυτή θα πρέπει να μας φέρνει χαρά. Χαρά και ευγνωμοσύνη.

Μπορεί όταν το ζούμε να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε, αλλά είναι αλήθεια ότι η ΜΕΝΝ έχει μία τρομακτική δύναμη να αφαιρεί από την καρδιά μας την ευγνωμοσύνη και στη θέση της να βάζει δυσάρεστα συναισθήματα που μας «τρώνε». Πρέπει λοιπόν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να γεμίσουμε και πάλι την καρδιά μας με ευγνωμοσύνη. Ας τολμήσουμε, ακόμη και οι υπόλοιποι που έχουμε πια φύγει από τη ΜΕΝΝ, να αφήσουμε στην άκρη τις προσδοκίες μας και να δούμε τι είναι πραγματικά όμορφο και αληθινό στις ζωές μας και ας δώσουμε την προσοχή μας σε ό,τι πραγματικά αξίζει.

ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

error: Content is protected !!