close
Αντιμετωπίζοντας την υπογονιμότητα την περίοδο των Χριστουγέννων

Αντιμετωπίζοντας την υπογονιμότητα την περίοδο των Χριστουγέννων

Οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι περισσότεροι από εμάς δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας, ανυπομονώντας για τα καθιερωμένα αυτών των γιορτινών ημερών: τις νόστιμες σπιτικές συνταγές που περνούν με αγάπη από γενιά σε γενιά, τη συναρπαστική εξεύρεση και ανταλλαγή του τέλειου δώρου με κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο, την ευκαιρία για οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, τα παιδιά να τρέχουν ανεξέλεγκτα με ενθουσιασμό. Με λίγα λόγια, η εορταστική αίσθηση της οικογένειας και της παρέας.

Αυτή την αίσθηση, ωστόσο, είναι αδύνατο να τη νιώσεις χωρίς την πτυχή της οικογένειας, καθώς αυτή βρίσκεται συνήθως στο επίκεντρο κάθε εορταστικής παράδοσης. Για τα άτομα που έχουν χάσει την οικογένειά τους, η περίοδος των γιορτών μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα μοναξιάς και θλίψης, το ίδιο και στα ζευγάρια που δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη οικογένεια ή που προσπαθούν, καθώς φαντάζονται αυτές τις μέρες με τα παιδιά τους να τρέχουν χαρούμενα μέσα στο σπίτι, να ανοίγουν δώρα με τεράστια προσμονή και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια λόγω υπογονιμότητας βλέπουν τις γιορτές ως πρόκληση, καθώς κάθε ταινία στην τηλεόραση, κάθε διαφήμιση στο ραδιόφωνο, κάθε τραγούδι στα εμπορικά κέντρα και κάθε οικογενειακή μάζωξη, τους θυμίζει το πώς θα μπορούσαν να ήταν αυτές οι μέρες, αλλά και τι λείπει από τη ζωή τους. Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια, επομένως δεν είστε μόνοι σε αυτό. Όμως, παρόλο που υπάρχουν λύσεις, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερη τη στασιμότητα στην παρούσα κατάσταση. Το να νιώθετε αβοήθητοι, θυμωμένοι, μελαγχολικοί και απελπισμένοι είναι κάτι το φυσιολογικό και αυτά τα συναισθήματα προκαλούν πολλά περισσότερα από μια απλή δυσφορία την περίοδο των γιορτών.

Μια σημαντική συμβουλή που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να μην κρυφτείτε στο σπίτι σας μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος. Η έκθεση στις γιορτές μπορεί να είναι καλύτερη, καθώς ο χρόνος που έχετε φανταστεί να περνάτε με τα παιδιά σας μπορεί να είναι γεμάτος με αλληλεπιδράσεις με άλλες οικογένειες, για να δείτε πώς είναι στην πραγματικότητα και, το πιο σημαντικό, να μην αισθάνεστε μόνοι. Το να βασίζεστε στους αγαπημένους σας και στον κοινωνικό σας κύκλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι σημάδι αδυναμίας, είναι μια ανάγκη που πρέπει να επιδιώξετε, με το να βγαίνετε έξω μαζί, να διαλογίζεστε, να εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας, να εκφράσετε την απροθυμία σας να συζητήσετε οικογενειακής φύσεως θέματα, να συμμετέχετε σε γιορτινές δραστηριότητες και να σιγοτραγουδήσετε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η υπογονιμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εσάς και τον σύντροφό σας, όμως υπάρχουν λύσεις. Λύσεις που πιθανόν να εξερευνήσατε αλλά αποφανθήκατε ότι παραείναι ζόρικες για σας. Εάν η δημιουργία οικογένειας γίνει η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας, τότε αυτές οι δυσάρεστες σκέψεις μπορούν να παραμεριστούν και να ανακαλύψετε πως αυτές οι λύσεις δεν είναι και τόσο δύσκολες όσο πιστεύετε. Πολλές γυναίκες δωρίζουν τα ωάρια τους, υψηλής ποιότητας, ως πράξη αλληλεγγύης σε άλλες γυναίκες, που θεωρείται και ως ένα μοναδικό δώρο Χριστουγέννων, ενώ άλλες λαμβάνουν αυτά τα ωάρια και εκπληρώνουν τα όνειρά τους να κάνουν οικογένεια.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπογονιμότητας, ρίξτε μια ματιά στις λύσεις που προσφέρει η Cryos International για εσάς και τον σύντροφό σας. Και αν θέλετε να βοηθήσετε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, μπορείτε να γίνετε «άγγελος» των Χριστουγέννων μαθαίνοντας περισσότερα για τη δωρεά σπέρματος ή ωαρίων με την Cryos International εδώ

error: Content is protected !!