close
Γονείς, να θυμάστε ότι στις γιορτές βγαίνω εκτός ρουτίνας και ίσως αποσυντονιστώ

Γονείς, να θυμάστε ότι στις γιορτές βγαίνω εκτός ρουτίνας και ίσως αποσυντονιστώ

Να είστε ευγενικοί μαζί μου αυτά τα Χριστούγεννα γιατί είμαι ένα μικρό παιδί.

Μάλλον με αφήσατε να φάω περισσότερη ζάχαρη από ότι συνήθως, άλλωστε γιορτές είναι, και η ενέργειά μου θα εκτοξευτεί στα ύψη.

Να θυμάστε ότι στις διακοπές είμαι εκτός ρουτίνας και αυτό ίσως με αποσυντονίσει. Μπορώ να αντιμετωπίσω καλύτερα την ημέρα μου όταν ξέρω ακριβώς τι θα ακολουθήσει, οπότε παρακαλώ εξηγήστε μου καθαρά τα σχέδιά μας για σήμερα.

Η αναμονή των Χριστουγέννων και της γιορτής που ακολουθεί μου δημιουργεί αναστάτωση. Βοηθήστε με να ξεκουραστώ τηρώντας τις κανονικές ώρες του ύπνου μου.

Αν ταξιδέψουμε, το ξέρετε καλά πως το ταξίδι τα Χριστούγεννα είναι αγχωτικό για όλους μας. Γι’ αυτό ας φύγουμε μια ώρα που δεν έχει κίνηση και ας επιλέξετε έναν προορισμό πιο κοντινό.

Δεν έχω ιδέα για την αξία των χρημάτων. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να έχω αυτό το τεράστιο σετ Lego για τα Χριστούγεννα, τότε παρακαλώ να μου το πείτε εγκαίρως, ώστε να έχω χρόνο να ξεπεράσω την απογοήτευσή μου, και να μάθω να εμπιστεύομαι την ειλικρίνειά σας.

Συχνά εσείς οι μεγάλοι βρίσκετε την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα αγχωτική. Ξέρω ότι θέλετε να είναι τέλεια όλα για μένα ώστε να έχω αναμνήσεις στις οποίες θα ανατρέχω μια ζωή. Αλλά σας βλέπω να αγχώνεστε και όλο το στρες αντανακλάται πάνω μου, γιατί είστε οι καθρέφτες μου. Σας παρακαλώ κόψτε ταχύτητα, προσέξτε με, μιλήστε μου, παίξτε μαζί μου. Αυτό θα το θυμάμαι για πάντα.

Όταν ξεφύγω από νεύρα και κούραση – γιατί σίγουρα μάλλον κάποια στιγμή θα το κάνω- σας παρακαλώ μην με κάνετε να ντρέπομαι για τα συναισθήματά μου φωνάζοντας μου. Ποτέ δεν σκόπευα να σας απογοητεύσω σκόπιμα και δεν προσπάθησα να σας χαλάσω τα Χριστούγεννα. Δεν μπορώ να προγραμματίσω κάτι τέτοιο. Είμαι απλά ένα μικρό παιδί που το μυαλό του αντιμετωπίζει το στρες με διαφορετικούς τρόπους από το δικό σας. Σας παρακαλώ προσπαθήστε να με καταλάβετε.

Και όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, τύλιξτε τα χέρια σας γύρω μου και κρατήστε για ώρα στην αγκαλιά σας ώστε να νιώσω τη δύναμη της αγάπης σας.

Κείμενο: Esther’s Childminding
Απόδοση: Έλενα Θάνου.

Πηγή:  The Mamagers

error: Content is protected !!