close
Το πρώτο παιδί που νίκησε τον καρκίνo του εγκεφάλου

Το πρώτο παιδί που νίκησε τον καρκίνo του εγκεφάλου

Η Claudia Burkill διαγνώστηκε με μεταστατικό πινεοβλάστωμα στην ηλικία των πέντε. Οι γονείς της πίστευαν ότι είχε μόνο μερικές εβδομάδες ζωής. Ο καρκίνος ήταν στο τελικό στάδιο, αλλά η οκτάχρονη, πλέον, Claudia τα κατάφερε και γράφτηκε στην ιστορία σαν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Τα καλά νέα έμαθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ακριβώς τρία χρόνια μετά το πρώτο τηλεφώνημα της Andrea Burkill στο νοσοκομείο.

Για να ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή, το οκτάχρονο κοριτσάκι εμφάνισε συμπτώματα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011, όταν επέστρεψε με την οικογένειά της από τις διακοπές.

Άρχισε να κάνει εμετούς και οι γονείς της αμέσως απευθύνθηκαν στον γιατρό, ο οποίος είπε ότι μάλλον είχε κολλήσει κάποιον ιό. Η κατάστασή της δεν καλυτέρευε, όμως, και η Andrea αποφάσισε να την πάει ξανά στο νοσοκομείο.

Έπειτα από αρκετές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων αξονική τομογραφία, οσφυϊκή παρακέντηση και μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί αποφάσισαν πως η κοπέλα είχε στραβισμό. Η μητέρα της, όμως, δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη διάγνωση.

Έτσι, την πήγε και στο Queens Medical Centre, όπου το ιατρικό επιτελείο βρήκε τον θανατηφόρο όγκο στο κέντρο του εγκεφάλου της.

Τα χρόνια που ακολούθησαν πήραν τέσσερις διαφορετικές γνώμες, που όλες συμφωνούσαν μεταξύ τους. Η Claudia είχε μόνο μερικές εβδομάδες ζωής και οι γονείς της έπρεπε να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν την κηδεία της.

Αξιοσημείωτο είναι πως, το μεταστατικό πινεοβλάστωμα είναι μία εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου, που έχει ποσοστό επιβίωσης μικρότερο του πέντε τοις εκατό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μικρή που νίκησε τον καρκίνο του εγκεφάλου και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που το κατάφερε στον κόσμο. Οι γιατροί συναντούν περίπου τρεις ή τέσσερις αντίστοιχες περιπτώσεις μεταστατικού πινεοβλαστώματος τον χρόνο, μία μορφή για την οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί θεραπεία.

Η Claudia υπεβλήθη σε μια ιταλική, πειραματική θεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων του Nottingham, που συμπεριελάμβανε 44 εξαντλητικές συνεδρίες ακτινοθεραπείας.

Τα νέα ανακοίνωσε στην σελίδα της κόρης της στο Facebook, “Claudia’s Cause”, η Andrea, όπου έγραψε: “H Claudia ξεπέρασε πλέον τον καρκίνο και δεν θεωρείται πια ασθενής σε τελικό στάδιο. Ένα θαύμα έχει συμβεί, πραγματικά. Απλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω”.

Σήμερα, το κοριτσάκι δεν βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο και η τελευταία μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι είναι ασφαλής. Αν και έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλό της από την θεραπεία, η οικογένειά της είναι αισιόδοξη, αφού η υγεία της θα βελτιώνεται συνεχώς.

Η Claudia τα κατάφερε!

Όπως λέει και η Andrea: “Ζούσαμε πιστεύοντας ότι το παιδί μας πεθαίνει επί 694 ημέρες. Είναι τρελό. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που μπορούμε να κοιτάξουμε τα τέσσερα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε την κηδεία κάποιου από αυτά στο άμεσο μέλλον”.

“Σήμερα είναι η πρώτη μέρα ελευθερίας. Μιας ελευθερίας που μέχρι τώρα είχα χάσει και ξεχάσει. Η απλή χαρά του να ζεις, σήμερα ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη χαρούμενη στιγμή της ζωής μου. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι οποιοιδήποτε όγκου, εξάπλωσης ή υποτροπής της νόσου”.

Είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο. Η Claudia είναι το πρώτο άτομο στον κόσμο που κατάφερε να επιβιώσει από το μεταστατικό πινεοβλάστωμα. Έχει πληρώσει υψηλό τίμημα, όλοι μας έχουμε, όμως έχει τη ζωή της και από σήμερα εστιάζουμε στο πώς να την κάνει καλύτερη”.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα ελευθερίας. Μιας ελευθερίας που μέχρι τώρα είχα χάσει και ξεχάσει. Η απλή χαρά του να ζεις, σήμερα ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη χαρούμενη στιγμή της ζωής μου», λέει η μητέρα της “Έχει μία ζωή, στην διάρκεια της οποίας μπορεί να βιώσει την αγάπη, την χαρά και την ευτυχία σε αφθονία. Πάντα θα είναι πολύτιμη”.

Πηγή: citypatras.gr

error: Content is protected !!