close
7 κουβέντες που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μία γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί

7 κουβέντες που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μία γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί

18 September 2022

Η υπογονιμότητα από μόνη της είναι μεγάλο πακέτο. Μην το κάνετε μεγαλύτερο.


Η αγωνία ενός ζευγαριού που επιθυμεί και προσπαθεί να αποκτήσει παιδί είναι τεράστια, ειδικά αν αυτό το ζευγάρι έχει βιώσει την αποβολή. Από την άλλη πλευρά, όσοι βρίσκονται έξω από το ζευγάρι προσπαθούν να προσφέρουν στήριξη και αισιόδοξες σκέψεις, ωστόσο κάποιες φορές λέγονται τα λάθος πράγματα, στους λάθος ανθρώπους, τις λάθος στιγμές.

1. «Μπορείτε πάντα να υιοθετήσετε»

Παρότι αυτό είναι αλήθεια, πρώτον το ζευγάρι που παλεύει να αποκτήσει παιδί δεν έχει χάσει ακόμα τις ελπίδες του και δεύτερον, δεν έχουν όλα τα ζευγάρια την ικανότητα να το κάνουν. Η υιοθεσία είναι ένα υπέροχο πράγμα, αλλά δεν ταιριάζει σε όλους και δεν μπορεί να το υποστηρίξει ο καθένας.

2. «Ίσως δεν ήρθε η ώρα του ακόμα»

Αυτό σε κάποιους που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν μοιάζει με ένα στιλέτο στην καρδιά. Και πότε είναι η σωστή ώρα; Και πως θα το ξέρω εγώ ότι έχει έρθει; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που μου λέει πότε θα κάνω παιδιά; Αυτή είναι σίγουρα μια πρόταση που δεν προσφέρει καμία ανακούφιση και βοήθεια.

3. «Ο Θεός έχει άλλα σχέδια για σένα»

Καλύτερα να αφήνουμε τον Θεό έξω από αυτές τις ιστορίες, γιατί για κάποιους η πίστη και η θρησκεία μπορεί να φέρνει ανακούφιση, αλλά για κάποιους άλλους όχι.

4. «Λοιπόν, έχεις ήδη ένα παιδί»

Για ένα ζευγάρι που έχει ήδη ένα παιδί ή δύο και θέλει να μεγαλώσει την οικογένεια του, το γεγονός πως έχει ήδη απογόνους δεν του προσφέρει ανακούφιση όταν προσπαθεί για περισσότερα και δεν μπορεί. Ακόμα χειρότερα για ένα ζευγάρι που βίωσε μια αποβολή. Αυτό το μωρό δεν παύει να ήταν μια ψυχή και κανένα παιδί δεν μπορεί να καλύψει το κενό ενός άλλου που δεν πρόλαβε να γεννηθεί.

5. «Τα παιδιά είναι μια δύσκολη υπόθεση»

Ναι, σίγουρα το να μεγαλώνεις ένα ή και περισσότερα παιδιά είναι μια εξαιρετικά απαιτητική υπόθεση, ωστόσο κάποιος που παλεύει να φτάσει εκεί γιατί αγαπάει να αποκτήσει ένα δεν θα μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτεί αυτού του είδους τις δυσκολίες, παρά μόνο τη δυσκολία του να συλλάβει.

6. «Τουλάχιστον μπορείς να συλλάβεις»

Λέγοντας το αυτό σε μια γυναίκα που μόλις απέβαλε ή έχασε ένα βρέφος είναι σαν να της τσακίζεις την καρδιά, γνωρίζει ότι μπορεί να συλλάβει, αλλά μάλλον δεν έχει πλήρη επίγνωση του γιατί δεν κατάφερε να το κρατήσει (συνήθως οι λόγοι είναι πολλοί, περίπλοκοι, άρα και αδιευκρίνιστοι).

7. «Τι συνέβη;»

Μια ρητορική ερώτηση. Μπορεί να προκύπτει από γνήσιο ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορεί να απαντηθεί με λέξεις, γιατί το εκάστοτε συμβάν έχει καταφέρει να τις σκεπάσει με στεναχώρια και απογοήτευση. Επιπλέον ο άνθρωπος σας μπορεί να μην είναι έτοιμος να μιλήσει ακόμα..

 

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

error: Content is protected !!