close
Όλα όσα εύχομαι να ήξεραν οι άνθρωποι για την υπογονιμότητα…

Όλα όσα εύχομαι να ήξεραν οι άνθρωποι για την υπογονιμότητα…

Μια μέρα που δεν ξεχνάς ποτέ. Η στιγμή που θα μάθεις ότι είσαι έγκυος είναι μια συναρπαστική στιγμή για κάθε γυναίκα. Αλλά τι συμβαίνει όταν η ζωή δεν πηγαίνει όπως έχει προγραμματιστεί; Υποθέτω πάντα ότι θα ονειρεύομαι την τέλεια οικογένεια. Φανταζόμουν δύο παιδιά, έναν αγαπημένο σύζυγο και ένα σπίτι με ένα λευκό φράχτη. Αλλά όταν άρχισα να προσπαθώ με τον σύζυγό μου, η εγκυμοσύνη δεν έγινε πραγματικότητα. Μήνα μετά το μήνα, τα δάκρυα έτρεχαν καθώς παρακολούθησα την περίοδο μου να έρχεται. Καθώς περνούσε κάθε έτος, η απογοήτευση μεγάλωσε. Η υπογονιμότητα ρίχνει τα ζευγάρια μέσα από ένα τρενάκι συναισθημάτων και είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν.

Εδώ είναι πέντε πράγματα που θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν για τη στειρότητα.

 

1. Σε απομονώνει.
Ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν στα 30 μας πριν αρχίσουμε να προσπαθούμε. Πολλοί από τους φίλους μας είχαν ήδη ξεκινήσει τις οικογένειές τους και εμείς θέλαμε τα δικά μας παιδιά. Αλλά μετά από αρκετούς μήνες προσπάθειας, η απογοήτευση μου μετατράπηκε σε λύπηση. Πολλές νύχτες έκλαιγα καθώς ο σύζυγός μου κοιμόταν δίπλα μου. Φώναζα επειδή η ζωή δεν φαινόταν δίκαιη. Φώναζα επειδή αισθάνθηκα τόσο μόνη στον αγώνα για τη στειρότητα. Και φώναζα επειδή δεν ήξερα αν θα γινόμουν ποτέ μητέρα. Η υπογονιμότητα απομονώνει. Και όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά το ζευγάρι γενιοκότερα.

 

2. Είναι εξαντλητικό – συναισθηματικά, σωματικά και οικονομικά.
Εάν τα δάκρυα δεν είναι αρκετά εξαντλητικά, η στειρότητα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά συναισθημάτων. Καθώς ο σύζυγός μου και εγώ ξεκινήσαμε θεραπεία γονιμότητας, τα συναισθήματά μου πήραν δική τους ζωή. Πολλά ζευγάρια κάνουν ό, τι χρειάζεται για να μείνουν έγκυες και αυτό συχνά οδηγεί σε φάρμακα και άλλα φάρμακα που μεταβάλλουν το σώμα μας. Είναι συναισθηματικά εξαντλητικό, αλλά είναι εξίσου σωματικά εξαντλητικό. Φανταστείτε να κάνετε πολλές ενέσεις καθημερινά. Μέχρι το τέλος της θεραπείας μας για in vitro γονιμοποίηση, το στομάχι μου ήταν γεμάτο από δεκάδες μώλωπες. Αλλά αυτό που μου προκαλούσε περισσότερο άγχος ήταν ο οικονομικός τομέας. Πολλές εταιρείες ασφαλιστικών εταιρειών δεν καλύπτουν τη θεραπεία γονιμότητας και, για ζευγάρια όπως εμάς, το αποτέλεσμα ήταν να ξοδευτούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

3. Η θεραπεία δεν λειτουργεί πάντα.
Το να ξοδέψετε τις οικονομίες μιας ζωής δεν σας εγγυάται ένα παιδί. Για χρόνια προσπάθησα με διάφορα φάρμακα, αλλά μήνα μετά το μήνα, αποτύγχαναν. Ο άντρας μου και εγώ ήμασταν τυχεροί. Τα καταφέραμε με τον πρώτο γύρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Πολλά ζευγάρια υπομένουν πολλούς κύκλους, χωρίς εγγύηση ότι θα έχουν ποτέ ένα δικό τους παιδί.

 

4. Παρόλο που δεν μπορώ να μείνω έγκυος, είμαι ακόμα χαρούμενη για εσάς.
Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται μην στεναχωρήσου τη φίλη που αγωνίζεται να μείνει έγκυος. Θυμάμαι να λαμβάνω ένα email από μια στενή φίλη κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές στιγμές μου στο ταξίδι της στειρότητάς. Ήθελε να μου πει ότι ήταν και πάλι έγκυος, αλλά δεν ήθελε να με στεναχωρήσει, γνωρίζοντας ότι ο άντρας μου και εγώ προσπαθούσαμε για χρόνια χωρίς τύχη. Έσπασε η καρδιά μου. Όχι τα νέα για την εγκυμοσύνη, αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι μου με κρατούσαν σε απόσταση για να μην με στεναχωρήσουν. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο και της μίλησα με ειλικρινή ενθουσιασμό – ήμουν χαρούμενη με τη χαρά της! Σίγουρα, υπάρχουν δύσκολες στιγμές όπως το να βλέπεις στο Pinterest τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις εγκυμοσύνης. Αλλά, μπορούμε ακόμα να είμαστε χαρούμενοι για τους άλλους. Ακριβώς επειδή δεν μπορώ να μείνω έγκυος εγώ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να χαρώ για εσένα που μπορείς.

 

5. Είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι νομίζετε.
Η υπογονιμότητα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να μιλούν, αλλά εκατομμύρια ζευγάρια στη χώρα μας δυσκολεύονται. Για χρόνια, ντρεπόμουν. Το γεγονός ότι το σώμα μου με απογοήτευσε με έκανε να νιώθω ντροπή. Αλλά καθώς άρχισα να μιλάω σε λίγους στενούς φίλους, διαπίστωσα ότι δεν ήμουν η μόνη που αντιμετώπιζε το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που περνούν από αυτό το ταξίδι. Κάθε ιστορία είναι μοναδική, όμως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μέσω ενός κοινού δεσμού. Έχοντας φίλους να με καταλαβαίνουν κατάφερα να περάσω το δύσκολο αυτό ταξίδι.

Ο σύζυγός μου και εγώ τελικά κάναμε παιδί, χάρη στη θεραπεία γονιμότητας. Έχουμε τρίδυμα και ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη. Η ζωή μας δεν είναι τέλεια, αλλά είμαστε πραγματικά ευτυχείς αυτές τις μέρες. Η υπογονιμότητα μπορεί να αποτελούσε εμπόδιο, αλλά μας βοήθησε να διαμορφώσουμε το ποιοι είμαστε σήμερα. Είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε περισσότερη συμπόνια και υπομονή και η αγάπη μας είναι μεγαλύτερη, γιατί βιώνουμε τη στειρότητα.

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Το MommyCool προτείνει:

Το AMS Ova-Max® είναι ένα φυσικό μείγμα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών. Τα συστατικά του δρουν υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας των ωαρίων αλλά και των εμβρύων, ενισχύοντας τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού και επομένως μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.

Η ποιότητα των ωαρίων αποτελεί ζωτική συνιστώσα του ποσοστού επιτυχούς σύλληψης ενός ζευγαριού που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί.

Το AMS FertiliMax είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για τη γυναικεία γονιμότητα και την ορμονική ισορροπία.

Παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται για τη στήριξη της ανάπτυξης του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου εφόσον λαμβάνεται από τις γυναίκες προ της εγκυμοσύνης, εμπλουτίζει το σώμα με ιώδιο, Φολικό Oξύ, Ασβέστιο, Βιταμίνη D, Βιταμίνη E, Μαγνήσιο και Σίδηρο.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο γιατρό σας καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα

www.renaissance.com.cy

Renaissance Cryo Preservation & Health Care LTD
70005565

 

error: Content is protected !!