close
Υπογονιμότητα: τι έχει ανάγκη να ακούσει η φίλη σου

Υπογονιμότητα: τι έχει ανάγκη να ακούσει η φίλη σου

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η υπογονιμότητα, είναι γυναίκες σε δοκιμασία. Αν σκοπός της ζωής μιας γυναίκας είναι να γίνει μητέρα, η υπογονιμότητα είναι η κατάσταση εκείνη που απειλεί να βάλει τέλος στον σκοπό της. Είναι ο εφιάλτης της και η ταλαιπωρία της. Οι έρευνες δείχνουν πως ένα στα οχτώ ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, με τον αριθμό όλο και να αυξάνεται.

Αν στο περιβάλλον σου υπάρχουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν την υπογονιμότητα πρέπει να ξέρεις πως είναι γυναίκες που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα. Γυναίκες που θα έπρεπε να κατανοείς και να συγχωρείς τις κυκλοθυμικές συχνά συμπεριφορές τους. Πώς να στηρίξεις διακριτικά την φίλη σου που αντιμετωπίζει την υπογονιμότητα; Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να της λες κάθε τόσο, για να νιώθει λιγότερο μόνη.

«Είμαι εδώ όποτε θέλεις να μιλήσεις»
Ακόμα και αν γνωρίζεις πολύ καλά τι αντιμετωπίζει, δεν θα έπρεπε να της δείξεις ότι ξέρεις. Ούτε θα έπρεπε να ξεκινήσεις εσύ μια συζήτηση για το τι περνάει. Πες της ότι είσαι εκεί για να την ακούσεις όποτε θέλει η ίδια και αν το θέλει. Μην πιέσεις για τίποτα. Πρέπει να είσαι υποστηρικτική αλλά διακριτική.

«Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;»
Αφού πια σου έχει μιλήσει και έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη της, μπορείς να κάνεις πράγματα για εκείνη. Βοήθησέ την στις δουλειές του σπιτιού όταν θα είναι στη φάση που θα κάνει μια αγωγή ή πρόσφερέ της λίγα λουλούδια και πήγαινέ την μια βόλτα αν τελικώς αποβάλλει. Μια ολοήμερη εκδρομή οι δυο σας μακριά από όλα μπορεί να της αλλάξει τη διάθεση. Δοκίμασέ τα όλα αυτά δίχως όμως να επιμένεις αν βλέπεις ότι δεν το θέλει.

«Νοιάζομαι για εσένα»
Τα συναισθήματά μας πρέπει να εκφράζονται πάντα ακέραια και πάντα με τις σωστές λέξεις. Μην διστάσεις να της πεις «Νοιάζομαι για εσένα». Είναι η πιο ειλικρινής απόδειξη της φιλίας σου.

«Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνάς και προσεύχομαι για εσένα»
Δεν είναι μόνη της στη θλίψη. Πες της ότι και εσύ λυπάσαι πραγματικά για τη δοκιμασία της και ότι προσεύχεσαι γρήγορα να καταφέρει να αποκτήσει ένα παιδί.

«Θαυμάζω τη δύναμή σου και πιστεύω πως είσαι ακόμα πιο δυνατή από όσο δείχνεις»
Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή της λέγοντάς της πόσο πολύ θαυμάζεις τη δύναμή της και ότι στην πραγματικότητα την θεωρείς ακόμα πιο δυνατή. Η μισή δουλειά έχει γίνει όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στις ικανότητές τους.

«Κρατώ εγώ την ελπίδα για εσένα όταν εσύ δεν μπορείς άλλο…»
Η φίλη σου έχει ανάγκη να νιώσει πως όταν πια η ίδια δεν πιστεύει πως θα τα καταφέρει, υπάρχει κάποιος που το πιστεύει βαθιά. Γίνε εσύ αυτό το πρόσωπο. Κράτα εσύ την ελπίδα ζωντανή για λογαριασμό της.

error: Content is protected !!