close
Σε καταλαβαίνω εσένα που λαχταράς να γίνεις μάνα. Υπήρξα στη θέση σου..

Σε καταλαβαίνω εσένα που λαχταράς να γίνεις μάνα. Υπήρξα στη θέση σου..

26 June 2022

Γράφει η Ρόζα Δημητρίου

Γράφω για όλες εκείνες τις γυναίκες, που λαχταρούν να γίνουν μάνες κι όμως ένα εμπόδιο της κρατάει μακριά από ένα όνειρο ζωής, την ολοκλήρωση μιας οικογένειας. Καμιά φορά τα πράγματα δεν κυλάνε όπως ακριβώς θα θέλαμε κι έτσι στεναχωριόμαστε, πέφτουμε στην παγίδα και αναρωτιόμαστε γιατί σε εμένα; Για όλα αυτά θέλω να γράψω, για μια σταγόνα κουράγιου μέσα σε μια αναπόφευκτη δυσκολία.

Όχι δεν έχει έρθει η συντέλεια αν διαπιστωθεί και επιστημονικά κάποιο θέμα, συμβαίνει σε τόσες γυναίκες και υπάρχουν τόσες λύσεις. Φτάνει να μην απογοητευτείς από τις πρώτες λέξεις του γιατρού και να μην το βάλεις κάτω, να μην επιτρέψεις τις λέξεις αυτές να γίνουν μαχαίρια και να σε πληγώσουν. Οπλίσου με περίσσιο θάρρος αν θες να βγεις αλώβητη από όλη αυτήν την δοκιμασία.

Κάνε υπομονή, το ξέρω πως στο ταξίδι αυτό τα μάτια σου θα δούνε πολλά. Ο κόσμος πολλές φορές γίνεται κακός και τείνει να επιμένει εκεί που εσύ πονάς, μην τους κάνεις το χατίρι και τους δείξεις την αδυναμία σου, δεν αξίζει. Μια περιπέτεια είναι κι αυτή και θα περάσει. Δεν χρειάζεται να σφίγγεσαι και να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα στο οποίο μπορεί και να μην είσαι υπεύθυνη που εμφανίστηκε, ως ταμπού.

Άρχισε να μιλάς, έτσι θα είναι πιο εύκολο να το αποδεχτείς και να το ξεπεράσεις. Και δεν φαντάζεσαι πόσα έχεις να μάθεις από ανθρώπους εκεί έξω, αν τολμήσεις και τους δώσεις λίγο θάρρος παραπάνω. Πόσο εύκολα σου ανοίγονται και εκεί καταλαβαίνεις πως κάθε σπίτι έχει και μια τέτοια ιστορία να σου διηγηθεί.

Εσύ κράτα τις ισορροπίες, παίρνε δύναμη από τον σύντροφό σου και από την οικογένειά σου και όλα θα γίνουν. Τέλος, άλλο ένα μεγάλο κομμάτι είναι αυτό των γιατρών. Άλλη πονεμένη ιστορία κι αυτήν. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι γιατροί τους απαραίτητους ηθικούς φραγμούς και στον βωμό του χρήματος τείνουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ψυχές. Λάθος τους αλλά συμβαίνει, εύχομαι να βρεθεί στο δρόμο σου ο κατάλληλος και να σε αντιμετωπίσει σαν ασθενή, να σου βρει την λύση ανώδυνα, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Για όλα αυτά ήθελα να γράψω που δεν μπορώ να πω με τόση ευκολία γιατί πρόκειται για λεπτά ζητήματα, παρόλα αυτά δεν ήθελα να αρνηθώ αυτήν την μικρή ελπίδα που απέκτησα κι εγώ με τον καιρό σε κανέναν, δεν ήθελα να την κρύψω γιατί υπάρχει. Υπάρχει και την είδα με τα μάτια μου, όταν νίκησα την απελπισία.

Σε λίγο καιρό μετά από όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι, περιμένω κι εγώ το δικό μου θαύμα με την ευχή, όλες οι γυναίκες εκεί έξω να έχουν αυτήν την κατάληξη. Την ευτυχία.

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

error: Content is protected !!