close
Μην ξεχνάς την γυναίκα, όταν γίνεσαι μάνα

Μην ξεχνάς την γυναίκα, όταν γίνεσαι μάνα

26 June 2022

Γράφει η Κική Γ.

Μητρότητα.

Ένας από τους ύψιστους προορισμούς της γυναίκας.

Αυτή η μοναδική αγκαλιά και η μυρωδιά του μωρού, μαγεία. Μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά και φτωχές οι λέξεις, ώστε να περιγράψουν αυτό το υπέροχο συναίσθημα. Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της γυναίκας και πλέον μητέρας ξεκινά.

Το πολυεργαλείο γυναίκα, εργαζόμενη πιθανότατα, σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα πια, δουλεύει ασταμάτητα. Ξενύχτια, άγχος, αρρώστιες, σωστή διαπαιδαγώγηση, διάβασμα ,εφηβεία και κάπου εκεί ένας απολογισμός, μια απορία μα και διαπίστωση.

Τα χρόνια πέρασαν, το παιδί ή τα παιδιά μεγάλωσαν και θα φύγουν. Θα ανοίξουν τα φτερά τους. Η γυναίκα και μάνα σε τι κατάσταση βρίσκεται; Άλλαξε έσω -έξω, γέρασε πρόωρα, διέλυσε τον ψυχικό της κόσμο και έπαψε να ονειρεύεται και να ζει;

Αν η καθεμιά κοιταχτεί κατάματα στον καθρέπτη και πάρει θετική απάντηση, έχει μπροστά της ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Ξέχασε την γυναίκα. Στην ουσία ούτε χάρηκε τελικά όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ήταν ευτυχισμένη. Κανένας θεωρώ δεν ισχυρίστηκε και τεκμηρίωσε, πως η κάθε γυναίκα – μάνα θα πρέπει να παραιτηθεί από τη ζωή.

Είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Απαραίτητα πρέπει και επιβάλλεται να σέβεται τον εαυτό της και την προσωπικότητα της. Κανένας ρόλος δεν είναι ικανός να της στερήσει το δικαίωμα να συνεχίσει να εργάζεται, να προσέχει και να περιποιείται τον εαυτό της, τον ψυχισμό της και να πραγματοποιεί τα όνειρα της και τα θέλω της.
Δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί το μέτρο. Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω. Τα παιδιά έφυγαν πια. Έχουν τη δική τους ζωή. Εσύ γυναίκα πρέπει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να συνεχίσεις την πορεία σου και να μην έρθει ποτέ η μέρα που θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τον εαυτό σου. Μάταια θα σκέφτεσαι το χρόνο που δεν γυρίζει πίσω.

Θα κλαις με παράπονο, σε μια μοναξιά που δεν επέλεξες, μ´ ένα κόμπο στο λαιμό.

Όλοι θα έχουν βολευτεί και εσύ θα θυμάσαι πως μόνο έτρεχες και καταπίεζες την όποια σου ανάγκη. Απλά κλάψε.
Η ζωή δεν τελείωσε. Προλαβαίνεις ακόμα να ζήσεις, να δημιουργήσεις, να γίνεις η γυναίκα που ονειρεύτηκες!

Ακολούθησε το Mommy Cool στο Instagram

Πηγή: loveletters.gr

error: Content is protected !!