close
Δυο καρδιές, μια ψυχή.. αυτό θα πει μητρότητα..

Δυο καρδιές, μια ψυχή.. αυτό θα πει μητρότητα..

Γράφει η Νάνσυ Δημητρακοπούλου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία στον κόσμο από ένα παιδί. Είτε αυτό είναι παιδί σου, είτε αδελφάκι, ανιψάκι ή ξαδελφάκι σου, ακόμη και το παιδί κάποιων φίλων σου. Ένα παιδί είναι η ολοκλήρωση μιας σχέσης που αναπτύχθηκε και κράτησε στον χρόνο, ο καρπός ενός έρωτα. Είναι ο προορισμός του ανθρώπου στον κόσμο κι ό,τι σημαντικότερο θα μπορούσε να του συμβεί.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν τη δύναμη να κάνουν κακό ή ακόμη και να σκοτώνουν τα παιδιά τους. Ενώ υπάρχουν τόσες άλλες οικογένειες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί και δεν μπορούν. Και καταλήγουν στην υιοθεσία, γιατί έχουν τόση αγάπη μέσα τους που θέλουν να τη χαρίσουν σε ένα παιδί, έστω κι αν αυτό δεν είναι δικό τους.

Όταν μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος στην αρχή τρομάζεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί παρακάτω. Φοβάσαι, γιατί νιώθεις ότι θα αλλάξει ολόκληρη η ζωή σου. Κάποιες φορές μπορεί και να θεωρείς ότι δεν είσαι ακόμη έτοιμη ή ικανή να γίνεις μαμά. Αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αν δεν ήσουν έτοιμη, ο Θεός δε θα σου χάριζε αυτό το Θείο Δώρο.

Κάποιες φορές οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ευνοϊκές για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί. Ακόμη κι αν βαθιά μέσα σου θέλεις να κάνεις αυτό το βήμα, σκέφτεσαι τη γνώμη του κόσμου και μπορεί να πάρεις μία λάθος απόφαση για την οποία θα μετανιώνεις όλη σου τη ζωή. Αν όμως το σκεφτείς καλύτερα, θα δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό το πλασματάκι που υπάρχει μέσα σου και χτυπάει η καρδούλα του χάρη σε σένα.

Όταν, όμως, φύγουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις για την επερχόμενη αλλαγή και συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερή είσαι που βιώνεις μια εγκυμοσύνη, θα νιώσεις ευφορία. Είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα να ξέρεις ότι μέσα σου υπάρχει ένα μικρό σποράκι που κάθε μέρα, σιγά σιγά, θα μεγαλώνει μέχρι που μετά από 9 μήνες θα γίνει ένα ολοκληρωμένο ανθρωπάκι. Κι αυτό το ανθρωπάκι θα είναι το δικό σου μωράκι.

Όταν φτάνει η μέρα που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου το παιδί σου νιώθεις σαν να γεννιέσαι από την αρχή. Έχεις στα χέρια σου ένα κομμάτι δικό σου και του ανθρώπου που αγαπάς και που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου. Ένα μωρό σε ολοκληρώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δυνατή από ποτέ, γιατί τώρα πια εκτός από τον εαυτό σου είσαι υπεύθυνη και γι’ αυτό το πλασματάκι που περιμένει από σένα να το βοηθήσεις να χαράξει τα βήματα του.

Η ύπαρξη σου αποκτάει νόημα και ζεις ολοκληρωτικά γι’ αυτό και μόνο. Σκέψου μία καρδούλα να χτυπάει δίπλα στη δικιά σου και δυο μικρά ματάκια να σε κοιτάνε και να σου ζητούν μόνο να τα αγαπήσεις, τίποτα παραπάνω. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το συναίσθημα που βιώνεις εκείνη τη στιγμή;; Αυτή είναι η πραγματική και η απόλυτη ευτυχία που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Σκέψου ότι το παιδάκι σου με μια μόνο κουβέντα του, με ένα μόνο χάδι του, με ένα κοίταγμα του, μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους. Ακόμη κι όταν είσαι στενοχωρημένη, με μια αγκαλιά του, σε κάνει να χαμογελάς και να ξεχνάς τα προβλήματα σου. Είναι η δύναμη σου κι είσαι το στήριγμα του. Είναι το παιδί σου κι είσαι η μαμά του. Σας συνδέει μια σχέση αγάπης τόσο αγνή και δυνατή που κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σας.

Ένα παιδί, ανεξάρτητα από την περίσταση, είναι δώρο από το Θεό. Οποιαδήποτε γυναίκα, της δίνεται η δυνατότητα να γίνει μητέρα, οφείλει να προστατεύει το παιδί της από οποιονδήποτε θελήσει να του κάνει κακό ή να σταθεί εμπόδιο στη ζωή του. Μακάρι όλες οι μητέρες να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και η αγάπη που νιώθουν γι’ αυτά, να γίνεται ασπίδα που θα τα προστατεύει. Γιατί όπως και να το κάνεις, μάνα είναι μόνο μία και η αγάπη της μάνας γκρεμίζει και κάστρα.

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες του κόσμου που θα έδιναν και τη ζωή τους ακόμα για τα παιδιά τους.

Πηγή: LoveLetters

error: Content is protected !!