close
Και όμως αυτή είναι η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Και όμως αυτή είναι η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Πότε μια γυναίκα είναι ευτυχισμένη; Μπορεί να μας θεωρούν περίεργα πλάσματα, να λένε πως δεν ξέρουμε τι θέλουμε κι αλλάζουμε γνώμη κάθε λεπτό που περνά… αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Μια έρευνα αποκάλυψε σε ποια ηλικία μια γυναίκα νιώθει πλήρης και ασφαλής και αυτή είναι στα…. 50, επιβεβαιώνοντας όλες τις γυναίκες ότι τα 50 είναι τα νέα 30. Πιο συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που είναι άνω των 50 ετών είναι πιο χαρούμενες, πιο ασφαλείς και γεμάτες στις σχέσεις τους από τις γυναίκες στη δεκαετία των 20.

Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν μετά τις απαντήσεις 1.000 γυναικών στη Βρετανία ηλικίας 50-65 ετών και 1.000 γυναίκες από τη Βρετανία, ηλικίας 20-30 ετών σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Platinum Magazine.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες άνω των 50 ανέφεραν πως ήταν χαρούμενες με την προσωπική τους ζωή και οι περισσότερες ανέφεραν πως ήταν χαρούμενες με την ηλικία τους.

Τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα κείμενο γραμμένο από την Αγγελική Μπολουδάκη (που είναι Ειδικός Ψυχικής Υγείας) που έχει καταφέρει και έχει αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του γυναικείου κοινού, γιατί μέσα απ’ τον απλό λόγο αποδομεί τις ανασφάλειες και καταγράφει μερικές από τις πιο μεγάλες αλήθειες που αφορούν τις γυναίκες και την σημασία του να μάθουν να δέχονται και να αγαπούν τον εαυτό τους.

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν παύει να γεμίζει αρνητισμό, αλλά αντιμετωπίζει θετικά και με εμπιστοσύνη τη ζωή, δεν γυρεύει επιβεβαίωση, ούτε και ανταγωνίζεται κανένα. Δεν προσπαθεί να σώσει τους άλλους, αλλά συνδέεται ισότιμα, αγαπά το σώμα της και χαίρεται με την σεξουαλικότητά της. Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν είναι ο εαυτός της…

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να περιμένει την ευτυχία από έναν άντρα ή από κάποια εξωτερική πηγή και αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού της.

Διατηρεί τον σεβασμό της σε ό,τι κάνει και με όποιον συνδέεται, γνωρίζοντας πως ο σεβασμός στην προσωπικότητά της είναι αγάπη.

Απολαμβάνει τη μοναχικότητά της με δημιουργικό τρόπο και εκπληρώνει τις επιθυμίες της.

Τολμάει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή ως μοναδική.

Δεν κυνηγά την ευτυχία, αλλά δένεται με την κάθε στιγμή και εκείνη την ανταμείβει, επιστρέφοντας της αυτό που εκπέμπει.

Νιώθει ελεύθερη να κάνει αυτά που επιθυμεί, πιστεύοντας πως όταν χαίρεται μπορεί να μοιράζεται αληθινά. Εκτιμά τις ανάγκες της, τις σέβεται, τις ικανοποιεί χωρίς ενοχές, χωρίς λογοκρισία.

Αγκαλιάζει το ευάλωτο κομμάτι του εαυτού της, το σέβεται, το αποδέχεται. Κατανοεί τις αδυναμίες των άλλων, τις διαχωρίζει από την επιθετικότητα, την αδιαφορία, τον αρνητισμό.

Νιώθει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τη ζωή, ασχολείται όμως μόνο με εκείνα που μπορεί να επηρεάσει, μόνο με εκείνα που μπορεί να ζυμωθεί μαζί τους.

Εκτιμά τον εαυτό της, τολμά σε εμπειρίες, μαθαίνει από τα λάθη της. Αγαπά τα λάθη της, γιατί και αυτά της γνώρισαν τον εαυτό της.

Δεν αναλώνεται σε «γιατί», από λύπη που δεν έχει αυτά που θα ήθελε να έχει, αλλά νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτό που είναι, για αυτά που έχει.

Δεν πληγώνει τον εαυτό της, δεν ανέχεται συμπεριφορές που την πληγώνουν.

Δεν επιτρέπει σε άλλους να την κατευθύνουν, να της υποδεικνύουν ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από αυτό που επιθυμεί, αλλά επιμένει στην δική της αλήθεια.

Αποχαιρετά ανθρώπους χωρίς θυμό ή λύπη, συνειδητοποιώντας πως η κάθε γνωριμία την έμαθε να συνδέεται πιο ουσιαστικά με τον εαυτό της και με τους άλλους.

Δεν τοποθετεί κανένα σε θρόνο, ούτε μπαίνει η ίδια, δεν εξιδανικεύει επιδιώκοντας μια φαντασιωσική ευτυχία ούτε υποτιμά εκείνους που δεν την βοηθούν να κερδίσει αυτά που έχασε, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της μέσα από άλλους.

Δεν γεμίζει αρνητισμό, αλλά αντιμετωπίζει θετικά και με εμπιστοσύνη τη ζωή.

Δεν γυρεύει επιβεβαίωση, ούτε και ανταγωνίζεται κανένα.

Δεν προσπαθεί να σώσει τους άλλους, αλλά συνδέεται ισότιμα.

Είναι δεκτική σε ό,τι την ανοίγει στην ζωή, σε ό,τι σέβεται αυτό που είναι η ίδια.

Αγαπά το σώμα της, χαίρεται με την σεξουαλικότητά της.

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν είναι ο εαυτός της.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας

Πηγή: boloudaki.gr

error: Content is protected !!