close
Θηλάζω, επιτρέπεται να δώσω πιπίλα στο μωρό;

Θηλάζω, επιτρέπεται να δώσω πιπίλα στο μωρό;

21 March 2022

Τα μωρά από τη γέννησή τους αναπτύσσουν ένα ισχυρό φυσικό ένστικτο πιπιλίσματος. 

Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, η ανάγκη για πιπίλισμα είναι πολύ μεγάλη: ακόμα και αν το μωρό έχει χορτάσει, συνεχίζει να πιπιλίζει ενεργά καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό για εκείνο. Όσα προϊόντα έρχονται σε επαφή με το μωρό, και κυρίως τα προϊόντα θηλασμού, ελέγχονται ως προς την ποιότητά τους.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όσα πιπιλίζει με ευχαρίστηση το μωρό είναι κατάλληλα για να το ανακουφίσουν. Εκτός από το στήθος της μαμάς, μόνο οι πιπίλες υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη. Σε όσες μητέρες δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να προσφέρουν πάντα το στήθος τους για να ηρεμήσουν το μωρό, συστήνεται η χρήση πιπίλας. Οι πιπίλες υψηλής ποιότητας έχουν σωστό ανατομικό σχήμα και η ποιότητά τους ελέγχεται διασφαλίζοντας ότι το πιπίλισμα γίνεται απόλαυση!

Πιπίλες & Θηλασμός

Για πολλές μητέρες, ο θηλασμός είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές σύνδεσης με το μωρό τους. Σε τελική ανάλυση, ο θηλασμός μπορεί να ενισχύσει αυτό το ξεχωριστό δέσιμο μαμάς-μωρού.

Τι γίνεται, όμως, με τον θηλασμό όταν μπαίνει και η πιπίλα στο παιχνίδι;

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι πιπίλα και θηλασμός δεν αλληλοαποκλείονται, εφόσον ο θηλασμός πηγαίνει καλά.
Ο Δρ. Alejandro G. Jenik, Διευθυντής Νεογνολογικής στο νοσοκομείο Italiano του Buenos Aires (AR), και η ομάδα του διεξήγαγαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 μητέρες και μωρά σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία.

Άπαξ και εδραιωθεί καλή σχέση θηλασμού, μπορεί να ξεκινήσει η περιστασιακή χρήση πιπίλας. Τα μωρά γνωρίζουν την περιοχή τους και μαθαίνουν γρήγορα να διακρίνουν τη χρήση πιπίλας και την ανάγκη για πιπίλισμα με σκοπό την τροφή, πράγμα που σημαίνει ότι η πιπίλα αποτελεί την ιδανική υποστήριξη για την ικανοποίηση της μη διατροφικής ανάγκης για πιπίλισμα.

error: Content is protected !!