Γράφει η Χάρις Μαραθεύτη – Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά
Για πολλά χρόνια το μόνο γάλα που ήτανε αποδεχτό για κατανάλωση από τον άνθρωπο ήταν το μητρικό και αγελαδινό γάλα. Σήμερα, λόγω της μεγάλης επεξεργασίας που περνά το γάλα και οι υψηλές ποσότητες ορμονών και αντιβιοτικών που βρίσκονται σε αυτό, η κατανάλωση του αγελαδινού γάλα έχει συνδεθεί με ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως το φούσκωμα, ο μετεωρισμός, γαστρίτιδα και διάρροια. Πολλοί άνθρωποι για λόγους υγείας ή για ηθικούς λόγους έχουν αρχίσει να διερευνούν και να προτιμούν εναλλακτικές λύσεις.
Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις διαθέσιμα στα σουπερμάρκετ σήμερα, το καθένα έχει διαφορετικό διατροφικό προφίλ που αναλύονται παρακάτω.
Χάρις Μαραθεύτη
Κλινική Διαιτολόγος & Δασκάλα Γιόγκα για Παιδιά
Ιδιοκτήτρια του Kids Yoga & Cooking Classes with Haris
Tel: 99720235 Email: harismaratheftis@gmail.com
Facebook: Kids Yoga & Cooking with Haris