close
Άρχισαν οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα Κύπρου

Άρχισαν οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα Κύπρου

6 October 2021

Την έναρξη των εγγραφών για τη χρονιά 2023– 2024 ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα πραγματοποιούνται από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη 2023.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Επιμορφωτικά Κέντρα «αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Περισσότερα από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων».

Παρακαλείται το κοινό, όπως ενημερωθεί σχετικά από την ιστοσελίδα www.moec.gov.cy/epimorfotika

Τα μαθήματα, προστίθεται, προσφέρονται σε 25 συναντήσεις τον χρόνο, μια συνάντηση τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών.

Διευκρινίζεται ότι κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των σχολείων ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Αναφορικά με τα δίδακτρα, αναφέρεται ότι «μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τη σχολική χρονιά 2023-2024 καθορίζονται στα €55 τόσο για την πόλη όσο και για την ύπαιθρο, για όλα τα θέματα.Τα δίδακτρα θα καταβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας JCC.

Παράλληλα,τα Μέλη που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1958 θα πληρώσουν το ήμισυ των διδάκτρων (€27,50). Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27,50 και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1958 στα €13,75.

Τα δίδακτρα θα καταβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας JCC.

Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά .

error: Content is protected !!