close
Pop Its: τελευταία μόδα ή χρήσιμο παιχνίδι;

Pop Its: τελευταία μόδα ή χρήσιμο παιχνίδι;

Θεωρείται το απόλυτο αγχολυτικό παιχνίδι και αν είσαι γονιός, σίγουρα το ξέρεις!

Είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη και έχει μικρές «φυσαλίδες» που μπορείτε να σπρώξετε και να «σκάσετε».

  • Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Pop-Its ανήκουν στην κατηγορία των fidget παιχνίδιών.Είναι απλά στη χρήση και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια ικανοποιητική αίσθηση βοηθώντας παιδιά αλλά και ενήλικες να ανακτήσουν την εστίασή τους. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχήματα και αν και είναι ένα ασυνήθιστο παιχνίδι για το χέρι και κυρίως για τα δάχτυλα, εξασκεί το μυαλό και το πνεύμα.

pop it 4

(Τα εικονιζόμενα fidget toys μπορείς να τα βρεις στο κατάστημα Storkscy)

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν εμμονή με το συγκεκριμένο fidget παιχνίδι και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο TikTok, με το hashtag #PopIt να συγκεντρώνει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο προβολές!!!

Οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων που δείχνουν άτομα να παίζουν με το συγκεκριμένο παιχνίδι έχουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους.

Γιατί τα Pop-Its είναι τόσο δημοφιλή;

Η Sandra Mortimer, ανώτερη λέκτορας στην εργασιακή θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Flinders, δήλωσε στο ABC News ότι ο λόγος που είναι πολύ δημοφιλής οφείλεται στην απλότητά τους.

pop it1

«Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε παιδιά με αισθητηριακές προκλήσεις ή καθυστερήσεις στην ανάπτυξη να χρησιμοποιούν τέτοιου είδος αισθητηριακά εργαλεία»

«Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι ότι είναι πολύ ελκυστικό για παιδιά χωρίς αυτές τις προκλήσεις.»

 

Τα παιχνίδια αυτά εγείρουν το εξής ερώτημα: Είναι χρήσιμα ή όχι τα  fidget παιχνίδια;

fidget toy2

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Δρογκάρη, παιδιατρική εργοθεραπεύτρια «Τα fidget toys είναι στηριγμένα στη θεωρία όπου τα παιδιά αναζητούν αντικείμενα να πιάνουν και να νιώθουν, λαμβάνοντας έτσι επαρκές αισθητηριακό ερέθισμα, προκειμένου να χαλαρώσουν το νευρικό τους σύστημα. Τα fidget toys χρησιμοποιούνται συχνά για την εισροή ερεθισμάτων με έναν μη ενοχλητικό για τους άλλους τρόπο. Μπορούν να βοηθήσουν τη συγκέντρωση και την προσοχή με το να αφήνουν τον εγκέφαλο να φιλτράρει τις περιττές αισθητηριακές πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον και από το ίδιο το σώμα.»

Μπορούν να βοηθήσουν στην διαχειριση του στρες;

Αν και οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, η πρακτική εμπειρία θεραπευτών και οι δηλώσεις ενηλίκων και παιδιών υποδηλώνουν ότι τα παιχνίδια fidget μπορούν να είναι χρήσιμα για συναισθηματική και γνωστική υποστήριξη.

Στο ερώτημα αν είναι τελευταία μόδα ή χρήσιμο παιχνίδι, ίσως τελικά να είναι ένα μοδάτο χρήσιμο παιχνίδι!!!

 

Μάρα Ζαχαριάδου

Content Creator | MommyCool

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη

error: Content is protected !!