close
Πώς γίνεται σωστά η άντληση και η αποθήκευση του μητρικού γάλακτος;

Πώς γίνεται σωστά η άντληση και η αποθήκευση του μητρικού γάλακτος;

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη και πιο φυσική τροφή για τα νεογέννητα. Υπάρχουν σαφή επιστημονικά στοιχεία για τα οφέλη του μητρικού γάλακτος στην υγεία της μητέρας και του μωρού. Ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε, οι γιατροί συνιστούν περίοδο θηλασμού τουλάχιστον 6 έως και 24 μηνών (ΠΟΥ, UNICEF).

Η συχνότητα θηλασμού ενός μωρού ενισχύει την παραγωγή γάλακτος και ελέγχει τη ροή του. Όσο πιο συχνά θηλάζουν οι μητέρες, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται. Για να έχετε έναν καλό ρυθμό θηλασμού, συνιστάται να θηλάζετε συχνά τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τον θηλασμό, συμβουλευτείτε τη μαία ή τη νοσηλεύτρια που σας επιβλέπει.

Η άντληση με το θήλαστρο για μια σύγχρονη μητέρα μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Στην εποχή μας μια μητέρα μπορεί να αποφασίσει να αντλήσει το γάλα με το θήλαστρο είτε γιατί εργάζεται ή απουσιάζει είτε γιατί χρειάζεται να δίνει το γάλα της στην μονάδα νεογνών.

Η άντληση γάλακτος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ποσότητας γάλακτος ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αδειάσει πλήρως το στήθος. Το γάλα καταψύχεται και αποθηκεύεται για να χρησιμοποιηθεί όταν ο θηλασμός δεν είναι δυνατός. Συζητήστε για τον θηλασμό με τον παιδίατρo ή τον σύμβουλο υγείας σας. Αν πρέπει να χορηγήσετε συμπληρωματική τροφή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλληλο ρυθμό ροής της θηλής του μπιμπερό.

Overview of MAM breast-feeding products

Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για τα μωρά και δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ της μητέρας και του μωρού. Η MAM υποστηρίζει τις μητέρες που θηλάζουν.

Σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας, συμβούλους θηλασμού και έμπειρους γονείς, η MAM δημιούργησε την ιδανική σειρά προϊόντων θηλασμού: θήλαστρα καθώς και αξεσουάρ υποστήριξης όπως τα επιθέματα στήθους και τα προστατευτικά θηλών. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τις μητέρες να αποκτήσουν έναν φυσικό και ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα μας συχνά βοηθούν ορισμένες μητέρες να ξεπεράσουν το άγχος που σχετίζεται με την αδυναμία τους να θηλάσουν αποτελεσματικά.

Τα προϊόντα θηλασμού της ΜΑΜ χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα, την τεχνική καινοτομία και τον μοναδικό σχεδιασμό τους.

Μια ποικιλία χειροκίνητων και ηλεκτρικών θηλάστρων, όπως τα μονά και διπλά μοντέλα, διασφαλίζει ότι κάθε μητέρα μπορεί να βρει το ιδανικό θήλαστρο για εκείνη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην άντληση του γάλακτος:

  • Για να ανακουφίσετε τα πολύ γεμάτα, σκληρά στήθη
  • Για μεγαλύτερο διάλειμμα από τον θηλασμό με σκοπό να προστατεύσετε τις ερεθισμένες θηλές
  • Για να ενισχύσετε την παραγωγή γάλακτος
  • Για να δημιουργήσετε επιπλέον απόθεμα γάλακτος
  • Για να μεταβείτε σε μερικό ή αποκλειστικό τάισμα με μπιμπερό, με σκοπό να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία ή για να εμπλέξετε περισσότερο τον σύντροφό σας

Το μητρικό γάλα που έχει αντληθεί μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 24 ώρες. Αποθηκεύεται στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες.

 

Αν σας ενοχλούν οι ερεθισμένες ή ευαίσθητες θηλές, τα προστατευτικά θηλών μπορούν να σας βοηθήσουν. Είναι κατασκευασμένα με όσο το δυνατόν πιο λεπτό υλικό ώστε το προστατευτικό να εφαρμόζει τέλεια στο σχήμα του στήθους, δίνοντας μια οικεία αίσθηση στο μωρό. Αυτό το απαλό κάλυμμα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί, ενώ το σχήμα πεταλούδας του εξασφαλίζει τη μέγιστη επαφή της μητέρας και του μωρού. Συμβουλευτείτε τη μαία ή τον σύμβουλο θηλασμού σας πριν χρησιμοποιήσετε τα προστατευτικά θηλών.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή διαρροή γάλακτος μεταξύ των θηλασμών. Τα επιθέματα στήθους διατηρούν το δέρμα στεγνό και εσείς αισθάνεστε όμορφα. Ένα μικρό κόλπο: αν νιώσετε κάποια διαρροή, ασκήστε ελαφριά πίεση στην άκρη του στήθους μέσα από τα ρούχα σας. Σημαντικό: τα επιθέματα στήθους πρέπει να είναι αρκετά λεπτά ώστε να μην είναι ορατά μέσα από τα ρούχα. Επίσης, χρειάζεστε υφάσματα που αναπνέουν πάνω από την εξαιρετικά απορροφητική βάση και το αυτοκόλλητο στερέωσης που εμποδίζει το επίθεμα να φύγει από τη θέση του.

Traude Trieb – Μαία 

Μπιμπερό MAM Easy Start™ Anti-Colic: Σχεδιασμένο για τάισμα μητρικού γάλακτος. Το μπιμπερό MAM Easy Start είναι η καλύτερη επιλογή για τάισμα μητρικού γάλακτος που έχει αντληθεί, από τις πρώτες μέρες. Το MAM Easy Start προσφέρει στους γονείς την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των κολικώνκαι διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ στήθους και μπιμπερό.

 

Ανακαλύψτε όλη την σειρά θηλασμού της ΜΑΜ: https://www.mambabycy.com/product-category/breastfeeding

error: Content is protected !!