close
Αυτοπεποίθηση ΤΩΡΑ

Αυτοπεποίθηση ΤΩΡΑ

Δείχνεις αγάπη σε όλους όμως ξεχνάς να δώσεις στον εαυτό σου?

Δεν πιστεύεις αρκετά στις δυνατότητες σου και στο τι αξίζεις?

Όταν έρθει η στιγμή να αποδείξεις περίτρανα τι αξίζεις δειλιάζεις και υποτιμάς τον εαυτό σου?

Τότε ίσως είναι η στιγμή που πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο με το «Εγώ» σου, ούτως ώστε να το κατανοήσεις, να το πιστέψεις, να το τονώσεις και να το αγαπήσεις.  Συγκεντρώσου λοιπόν στον εαυτό σου και κάνε βήματα έτσι ώστε να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και για να προσεγγίσεις όσο το δυνατό περισσότερο τον «ιδανικό εαυτό».  Όταν επιτευχθεί αυτό θα αισθάνεσαι θαυμασμό και αγάπη για τον εαυτό σου και ως φυσικό επακόλουθο θα έρθει και η μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ακολουθώντας τα πιο κάτω απλά βήματα μπορείς να επιτύχεις το στόχο από τη πρώτη κιόλας μέρα.

ΒΗΜΑΤΑ

  • Βήμα 1: ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Μη ξεχνάς κάθε πρωί να φοράς το χαμόγελο σου κι αυτό γιατί μειώνει το στρες και τη πίεση, φτιάχνει τη διάθεση και σε κάνει να φαίνεσαι πιο ελκυστικό άτομο.  Έτσι στο τέλος της ημέρας είσαι περισσότερο δημιουργικό και παραγωγικό άτομο, κάτι που σου χαρίζει ευχαρίστηση, ικανοποίηση κι αυτοπεποίθηση.

  • Βήμα 2: ΧΡΩΜΑΤΑ

Τόλμησε το, βάλε χρώμα στη ζωή σου κι αποχωρίσου τα μαύρα σου μουντά ρούχα.  Τα χρώματα που επιλέγουμε αντικατοπτρίζουν τη διάθεση μας και την επηρεάζουν.  Οπότε φόρα χρώματα που σε αντιπροσωπεύουν, που σε φωτίζουν, που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε ανεβάζουν ψυχολογικά.

  • Βήμα 3: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Έλα λίγο πιο κοντά στο καθρέφτη σου και άκου τι έχει να σου πει.  Από τώρα και στο εξής μη ξαναφύγεις από το σπίτι προτού να κοιταχτείς στο καθρέφτη και να αφαιρέσεις ότι δε σου αρέσει πραγματικά από το σύνολο σου.  Βγάλε από πάνω σου ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια και σου αφαιρεί αυτοπεποίθηση.  Τέλος βάλε αυτό το δοκιμασμένο που ξέρεις σίγουρα ότι καθώς θα βαδίζεις θα μαγνητίζει τα βλέμματα και θα σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.

  • Βήμα 4: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Κάνε σε καθημερινή βάση μια μικρή περιποίηση έτσι ώστε να απολαμβάνεις τον εαυτό σου όταν διεγείρονται οι αισθήσεις της όρασης, της όσφρησης και της αφής.  Φρόντισε να έχεις περιποιημένα μαλλιά, όμορφη μυρωδιά και μαλακή επιδερμίδα.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ακτινοβολία από τη λάμψη σου δεν θα περάσει απαρατήρητη.

  • Βήμα 5: ΑΥΤΟΑΠΟΔΟΧΗ

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.  Ο καθένας είναι μοναδικός, κι’ αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει.  Βρες αυτό το στοιχείο σου που σε διαφοροποιεί από τους άλλους («ατού») κι έπειτα ενίσχυσε και υποστήριξε το.

  • Βήμα 6: ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Συμπεριφέρσου όμορφα στον πολύτιμο εαυτό σου, και υπόδειξε με αυτό τον τρόπο έμμεσα στους άλλους πως θα σε μεταχειρίζονται.  Απομάκρυνε άτομα που επανειλημμένα δεν επιδεικνύουν σεβασμό στο πρόσωπο σου γιατί σου μειώνουν την αυτοεκτίμηση.

  • Βήμα 7: ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Εισήγαγε στο καθημερινό σου πρόγραμμα μια αλληλουχία ασκήσεων των 30′ (ιδανικά το χαιρετισμό στον ήλιο από τη Γιόγκα). Με την άσκηση βελτιώνεται το σώμα, αυξάνονται οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ευφορία και αυτοπεποίθηση.

  • Βήμα 8: ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Καθημερινά από το πρωί να λες στον εαυτό σου ότι «σήμερα είναι μια νέα μέρα όπου θα διατηρήσω τη θετική μου ενέργεια, θα επιτύχω τους στόχους μου και θα είμαι δυνατό και παραγωγικό άτομο.

Τέλος, μη ξεχνάς ότι αν δεν πιστέψεις κι αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, κανένας άλλος δε θα το κάνει για σένα.

 

Στέφανη Αργυρού

BSc: Psychology

MSc: School counseling & career guidance

Certificated yoga instructor

Facebook Page: Yoga&Psychology by Stephanie Argyrou

error: Content is protected !!