close
Τηγανίτες με βρώμη και σιρόπι ανανά

Τηγανίτες με βρώμη και σιρόπι ανανά

9 March 2018

Αυτή είναι άλλη μια τέλεια συνταγή για τηγανίτες: η ζύμη με βρώμη, αμύγδαλα και κράνμπερι είναι απίστευτα χορταστική ενώ το σπιτικό σιρόπι ανανά δίνει μια ελαφριά, εξωτική γεύση. Αν έχεις όρεξη για πειραματισμό στις τηγανίτες οι συνδυασμοί είναι άπειροι!

Υλικά για τις τηγανίτες

1/2 κούπα βρώμη

1/2 κούπα αμύγδαλα

1 κουπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

1κτ γλ μπέικιν πάουντερ

μια χούφτα κράνμπερις

Υλικά για το σιρόπι ανανά

1 μικρό φρέσκο ανανά

3κτλ σούπας μέλι η σιρόπι σφενδάμου

2 κτλ σούπας νερό

Λίγους αποξηραμένους καρπούς κέδρου (προαιρετικό)

1/4 κτλ γλυκού κανέλα

1 κτλ σούπας γιαούρτι (ιδανικά γιαούρτι καρύδας)

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τις τηγανίτες στον επεξεργαστή τροφίμων. Το μείγμα πρέπει να είναι υδαρές αλλά να στέκεται στο κουτάλι, αν χρειάζεται προσθέσε νερό ή βρώμη για να φτάσει στην ιδανική πυκνότητα. Ζεσταίνεις ένα αντικολητικό τηγάνι με μια κουταλιά λάδι και προσθέτεις μια κουταλιά από το μείγμα για τις τηγανίτες. Μόλις αρχίσει να κάνει φυσαλίδες γυρνάς από την άλλη μεριά.

Κόβεις τον ανανά σε φέτες και τον βάζεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, το νερό και τα μπαχαρικά.Βράζεις για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σχετικά πηχτό σιρόπι.

Σερβίρεις τις τηγανίτες (αν θέλεις  πριν τις στοιβάσεις μπορείς να επαλείψεις τη κάθε μια με σιρόπι) και περιχύνεις με το σιρόπι και λίγο γιαούρτι.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλες τηγανίτες, θα σου πρότεινω να δείς τις τηγανίτες με βρώμη και μπανάνες, τις τηγανίτες με βρώμη και κράνμπερις αλλά και τις αλμυρές τηγανίτες με σπάνακι και μέντα

Θα βρεις κι άλλες συνταγές και συμβουλές υγιεινής διατροφής στο blog www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife

Κορίνα

(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

error: Content is protected !!