close
Μαχαλεπί…ένα γλυκό από τα παλιά!!!

Μαχαλεπί…ένα γλυκό από τα παλιά!!!

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι το μαχαλεπί μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια!!! Λίγο η έντονη γλυκιά μυρωδιά του τριαντάφυλλου και λίγο η δροσία του μέσα στο κατακαλόκαιρο βοήθησε στο να χαραχθεί στην μνήμη μας.

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Σκεύη Σάββα Ευσταθίου μοιράζετε μαζί μας την δική της συνταγή.

-ΥΛΙΚΑ-
5 ποτήρια νερό
5 κουταλιές σούπας νισεστέ
Σιρόπι Τριαντάφυλλο χωρίς ζάχαρη
Ανθόνερο

-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-
1.Διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό τις 5 κουταλιές νισεστέ.
2.Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα 4 φλυτζάνια νερό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να έχει την σύσταση μιας κρέμας …και είναι έτοιμο!
3.Βρέχουμε το δοχείο ή τα ατομικά μπολ με νερό,τοποθετούμε το μείγμα μας και το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ αφού το σκεπάσουμε με νερό.
4.Το σερβίρουμε με σιρόπι από τριαντάφυλλο, παγωμένο νερό, λίγο ανθόνερο (ή ακόμα και με παγακια!)

Καλή όρεξη!

Σκεύη Σάββα Ευσταθίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μέλος CyDA DIET και ΣΕΕΤΤΔ

Τηλ: 24250997

Email: s.savva.diet@gmail.com

www.diet-cyprus.com

mahalepi4

 

Comments