close
Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγό

Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον και αυγό

10 November 2016
Προετοιμασία: 
Μαγείρεμα: 
Συνολικός χρόνος: 
Μερίδες: 1 πίτσα με διάμετρο 27 εκ.
gruyere-egg-bacon-pizza-4
Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)

Για την επικάλυψη:

  • 160 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο πιπέρι

gruyere-egg-bacon-pizza-3

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ.
  3. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα.
  4. Σπάμε με προσοχή τα αυγά.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μπέικον και σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
  6. Πιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ψήνουμε την πίτσα για 20-25’ στο κατώτερο 1/3 του φούρνου.

Μία δημιουργία της Ερμιόνης Τυλιπάκη.

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη είναι σύζυγος, μαμά, εργαζόμενη και food blogger. Από το 2011 επιμελείται του blog “The one with all the tastes”, όπου προτείνει εύκολες συνταγές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, αλλά πρωτότυπες.

Θα βρεις κι άλλες συνταγές στο blog theonewithallthetastes.com και στη σελίδα στο facebook theonewithallthetastes

Το βιβλίο της με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd

Comments