close
6+1 Διατροφικά tips για το πρόγευμα

6+1 Διατροφικά tips για το πρόγευμα

8 November 2016

Γράφει η Νάταλυ Κυριακίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος  με ειδίκευση στην Παχυσαρκία (BSc, RD, MSc)

  • Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως ή νιφάδες βρώμης. Προσοχή στις διατροφικές ετικέτες αφού ακόμα και αν είναι ολικής αλέσεως μπορεί να περιέχουν αρκετή ζάχαρη. Μελετήστε τη συσκευασία και επιλέξτε εκείνα τα δημητριακά που έχουν τη λιγότερη ζάχαρη και λίπος και τις περισσότερες φυτικές ίνες.
  • Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη , σικάλεως ή πολύσπορο αφού είναι πιο ευεργετικό για τα έντερα και προκαλεί περισσότερο κορεσμό σε σύγκριση με το άσπρο ψωμί.
  • Το πρόγευμα είναι μία καλή ευκαιρία να πάρουμε μία από τις 5 συνιστώμενες καθημερινές μερίδες φρούτων και λαχανικών. Καλό είναι να προσθέτουμε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στα δημητριακά μας ή να συνοδεύουμε το πρόγευμα μας με χυμό.
  • Είναι σημαντικό να περιλαμβάνουμε τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών στο πρωινό μας όπως 30γρ τυρί (προτιμήστε διαίτης) ή γάλα στα δημητριακά μας . Χρειαζόμαστε 3 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως (1 μερίδα= 1 ποτήρι γάλα, 30γρ τυρί, 200γρ γιαούρτι).
  • Συμπεριλάβετε μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης στο πρωινό σας όπως αυγό, γαλοπούλα και άπαχα γαλακτοκομικά για να αισθάνεστε πλήρεις για περισσότερες ώρες.
  • Αν καθυστερήσατε να ξυπνήσετε και τρέχετε για να ετοιμαστείτε, μην παραλείψετε το πρωινό σας, αλλά τροποποιήστε το. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο γρήγορο όπως μπάρες δημητριακών ή μπισκότα πρωινού παρά να ξεκινήσετε την μέρα σας με άδειο στομάχι.
  • Να θυμάστε πως το πρωινό πρέπει να καλύπτει το 25% των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού μας καθιστώντας το απαραίτητο για τις πρωινές μας δραστηριότητες.

Νάταλυ Κυριακίδου

Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος  με ειδίκευση στην Παχυσαρκία (BSc, RD, MSc)

22758158

www.natalykyriakidou.com

 

error: Content is protected !!