close
Χαλκιδική: Συνελήφθη η ομαδάρχισσα – Πώς έγινε η τραγωδία – Η 8χρονη διέφυγε της προσοχής, πήγε στην πισίνα που ήταν κλειστή

Χαλκιδική: Συνελήφθη η ομαδάρχισσα – Πώς έγινε η τραγωδία – Η 8χρονη διέφυγε της προσοχής, πήγε στην πισίνα που ήταν κλειστή

Στη σύλληψη της ομαδάρχισσας στο σπιτάκι όπου διέμενε η 8χρονη που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυπηγή Χαλκιδικής, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τo Thesstoday.gr, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη διαδικασία των καταθέσεων, με τους αστυνομικούς να εστιάζουν σε τρία πρόσωπα: Στην ομαδάρχισσα, στον ναυαγοσώστη και στον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Η ομαδάρχισσα συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Πιθανότατα αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ στο κάδρο παραμένουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα με τις καταθέσεις να συνεχίζονται για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδάκι στην πισίνα.

Η κοινωνία της Χαλκιδικής είναι συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου ενός 8χρονου κοριτσιού, σε γνωστή κατασκήνωση στην Κρυοπηγή. Η είδηση για το οκτάχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε νεκρό στην πισίνα έχει σοκάρει τους πάντες.

Πώς έγινε η τραγωδία
Σύμφωνα με το Thestival, η ανήλικη -και ενώ οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στις σκηνές τους για την μεσημεριανή κατάκλιση- διέφυγε της προσοχής της ομαδάρχισσας της. Πήγε στη συνέχεια στην πισίνα, η οποία ήταν κλειστή εκείνη την ώρα και πνίγηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στην κατασκήνωση έσπευσε και εισαγγελέας
Σύμφωνα με το ThessToday, η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού.

Στην κατασκήνωση έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ αλλά και εισαγγελέας, όπου ξεκίνησε κύκλο καταθέσεων, εστιάζοντας σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη της πισίνας αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

Πηγή: thetoc.gr

error: Content is protected !!