close
Πρωτοφανής Ανθρωποκτονία Βρέφους από Παραμέληση και Ασιτία στη Λευκωσία

Πρωτοφανής Ανθρωποκτονία Βρέφους από Παραμέληση και Ασιτία στη Λευκωσία

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθεση ενός τριών μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη Λευκωσία. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι το βρέφος ήταν λιποβαρές, ασιτισμένο, και με πληγές από δαγκώματα εντόμων.

Η πάνα του δεν είχε αλλαχθεί για μέρες, προκαλώντας σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απαράδεκτες, χωρίς γάλα και πάνες για το παιδί, σε ένα ακατάλληλο διαμέρισμα.

Ο 23χρονος πατέρας συνελήφθη για ανθρωποκτονία και παραμέληση, ενώ η μητέρα καταζητείται, καθώς εγκατέλειψε την Κύπρο λίγο πριν το τραγικό περιστατικό.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εντόπισαν στο διαμέρισμα πέντε δωματίων, όπου συγκατοικούσαν αλλοδαποί εργάτες, συνθήκες ακατάλληλες ακόμη και για ενήλικες. Δεν υπήρχαν γάλα ή πάνες, ενώ το διαμέρισμα περιγράφηκε ως “τρώγλη.” Το βρέφος φαίνεται ότι γεννήθηκε στην Κύπρο, αλλά δεν υπάρχει καταχωρημένη ληξιαρχική πράξη για τη γέννησή του.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον θάνατο του βρέφους στις 28 Ιουλίου 2024, όταν το μωρό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο πατέρας τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Ιουλίου, ενώ η μητέρα φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα λίγο πριν το παιδί μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

error: Content is protected !!